Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ρέφερι εκτίθενται στο VAR και θέλουν «σιγή»

Οι ρέφερι εκτίθενται στο VAR και θέλουν «σιγή»
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 - 00:15
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε οι διαιτητές αντέχουν να ακούν τι λένε οι ίδιοι στο VAR και πιέζουν για... σιωπή. Μάλιστα, η δικαιολογία τους είναι αστεία, επικαλούμενοι απόρρητο συνομιλιών, λες και μιλάνε για μυστικά του κράτους και δεν κάνουν ανάλυση ποδοσφαιρικών φάσεων.

Οι διαιτητές θέλουν «σιγή», και πιέζουν τον Κλάτενμπεργκ να μη δημοσιοποιεί τους διαλόγους. Οι κακές γλώσσες λένε, επειδή γελάει κόσμος με το χαμηλό επίπεδό τους. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο ματς ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0 στο πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ στο 1-0, στο VAR ακούγεται μια φωνή, λένε ότι είναι ο Τζήλος (σ.σ. ισχύει; Κάθε απάντηση δεκτή), να λέει στον διαιτητή Τζοβάρα «άστο, άστο» επειδή θεωρεί ότι δεν είναι τίποτα!

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι ο Κλάτενμπεργκ έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας. Αν και ήρθε με ...παράσημα, με θητεία ως εκ των κορυφαίων διαιτητών στην Αγγλία, δεν δείχνει να έχει πάρει σοβαρά τον ρόλο του.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ είναι τηλεκριτικός στη χώρα του, ως αρθρογράφος βρετανικής εφημερίδας, έγινε τηλεκριτικός και στην Ελλάδα, αναλύοντας τις φάσεις της κάθε αγωνιστικής. Εγινε... παγκόσμιο φαινόμενο, αφού αυτό δεν γίνεται πουθενά!

Με βάση τα παραπάνω, ο Κλάτενμπεργκ έβαλε στο... ράφι την ελληνική διαιτησία. Το σαββατοκύριακο ασχολείται με τα παιχνίδια της Premier League, αλλιώς όλο σε κάποιο γήπεδο θα εμφανιζόταν για να δει διαιτητές. Αυτό δείχνει και αδιαφορία, όπως και ότι είναι πάνω από δυο μήνες στην Ελλάδα και δεν έκανε ένα σεμινάριο, ούτε για να διδαχθούν οι νέοι κανονισμοί. Δεν μπήκε καν στον κόπο, ενώ ήρθε για νέο ξεκίνημα, να κάνει αξιολογήσεις και δέχθηκε τους πίνακες-σκάνδαλο του Περέιρα.

Ο Κλάτενμπεργκ, όχι μόνο δεν πείθει ότι μπορεί να βοηθήσει τη διαιτησία, οι ορισμοί του έχουν την ίδια φιλοσοφία με του Περέιρα, άρα βυθίζουν περισσότερο τη διαιτησία. Αν ο Περέιρα ήταν καλός, γιατί να τον έδιωχναν;

Διαβάστε επίσης