Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν γίνεται, να μην υπάρχει κόσμος στα γήπεδα…

Δεν γίνεται, να μην υπάρχει κόσμος στα γήπεδα…
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 - 11:31

Ήρθε η ώρα. Μπορεί να γίνει, μπορεί να συμβεί. Με πολλά και αυστηρά μέτρα, με αυστηρά πρωτόκολλα, αλλά ΜΠΟΡΕΙ να συμβεί! Ο αθλητισμός στην Ελλάδα κάθεται και… κοιτάζει, καθώς γύρω του οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπαρ… συγκεντρώνουν κόσμο. Σε συνθήκες πολύ πιο δύσκολα διαχειρίσιμες, σε σχέση με ένα γήπεδο, το οποίο μπορεί, με αυστηρά μέτρα και αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας, να φιλοξενήσει κόσμο και να δώσει το… φιλί της ζωής, στον αθλητισμό, ο οποίος… αργοσβήνει!

Όλες οι ενέργειες, στο εξωτερικό, γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση… Γίνονται με γνώμονα την παρουσία κόσμου, στο γήπεδο. Δεν μιλάμε, φυσικά, για γεμάτα γήπεδα. Αλλά για ένα μικρό, μόνο, ποσοστό, της εξέδρας. Το 1/3 της χωρητικότητας, ίσως. Ή και το 25%, ας πούμε. Είναι κάτι, το οποίο το περιμένει ΟΛΟΣ ο κόσμος να συμβεί.

Το μπαλάκι είναι στην Πολιτεία. Οι ομάδες το θέλουν και θα προσπαθήσουν να το κάνουν πράξη. Ο αθλητισμός το χρειάζεται και το έχει, μεγάλη, ανάγκη! Και πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα, για να γίνει πράξη. Υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι ομάδες περιμένουν τα έσοδα από τα εισιτήρια, έστω και ένα μέρος αυτών που μπορούν να κόψουν, για να ανασάνουν… Και πρέπει το ενδεχόμενο επιστροφής μέρους του κόσμου στα γήπεδα, να μπει για τα καλά στην ατζέντα της Πολιτείας. Και να εξεταστεί πιο σοβαρά.

Διαβάστε επίσης