Ντουντούκα
Ευχαριστούμε, πελάτες...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Έλαμψε η αλήθεια για Καραπαπά!

Έλαμψε η αλήθεια για Καραπαπά!
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 - 16:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Το ψέμα έχει κοντά πόδια» αναφέρει το γνωστό λαϊκό ρητό. Ετσι σήμερα (15/10), ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, έλαμψε η αλήθεια, καθώς, μετά την απολογία του, απάλλαξε τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά από την κατηγορία των δήθεν απειλών κατά του διαιτητή του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, Δημήτρη Καραντώνη (Ημαθίας), παρά το κλίμα που πήγε να δημιουργήσει η προπαγάνδα. Αντίθετα, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 4 μήνες για εξύβριση, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Αναλυτικά η απόφαση:

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ (Αντιπρόεδρος):»Βάσει των αναφερομένων στο από 04/10/2020 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 04/10/2020 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα», στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Car.gr – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.:

Απαλλάσσει τους εγκαλουμένους από την πειθαρχική παράβαση του άρθρου 19 του Π.Κ. της ΕΠΟ λόγο αμφιβολιών.

Δέχεται ότι τελέσθηκε η παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ για την συμπεριφορά του β' εγκαλούμενου (παράβαση άρθρων 1, 2 περ. ε, 5 επ, 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Επιβάλλει στον Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑ για την πράξη, για την οποία κρίθηκε πειθαρχικώς ελεγκτέος τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές, ήτοι :

α) τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ και

β) την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για τέσσερις (4) μήνες (παράβαση άρθρων 1, 2 περ. ε, 5 επ, 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ).

"Είμαι στοχοποιημένος"

Όπως αναφέραμε, στην απολογία του ο Καραπαπάς παραδέχθηκε ότι έβρισε τον διαιτητή Καραντώνη (Ημαθίας), μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα σε βάρος των «ερυθρόλευκων». «Να πληρώσω για αυτό που έκανα, όχι για κάτι που δεν είπα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού που ταυτόχρονα παραδέχθηκε: «Έσφαλα, ήταν λάθος μου όντως τον εξύβρισα τον διαιτητή, αλλά εκείνη στιγμή είχα 300 σφυγμούς. Ποτέ δεν είπα, θα δεις τι θα πάθεις...».

Αυτό επιβεβαίωσε και ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Τοροσίδης: «Ημουν δίπλα στον κ. Καραπαπά διαρκώς, δεν το είπε αυτό».

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε: «Εγώ βγαίνω μπροστά και είμαι στοχοποιημένος. Σας ξαναλέω κρίνετε η ζωή μου, με απειλή τελειώνει το ποδόσφαιρο για μένα. Σας καταλαβαίνω, σας κοιτάω στα μάτια, επειδή μπαίνω μπροστά με έχουν στοχοποιήσει, έσφαλα και θέλω να πληρώσω αλλά γι' αυτό που έκανα. Με ενδιαφέρει η αλήθεια, να πούμε την αλήθεια, όχι να πληρώσω κάτι άλλο».

Διαβάστε επίσης

Ο Κουτσιαύτης στο Καραϊσκάκη

Ο Κουτσιαύτης στο Καραϊσκάκη

Ο διαιτητής Κουτσιαύτης, από την Άρτα, με τον Παπαπέτρου στο VAR, θα είναι, μεταξύ άλλων, στη διαιτητική ομάδα του Ολυμπιακός-Ατρόμητος.