Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι παίζεται το παιχνίδι

Έτσι παίζεται το παιχνίδι
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 - 10:15

Το ζήσαμε στο πετσί μας. Και το ζούμε ακόμα. Κάθε φορά. Με κάθε ευκαιρία. Με κάθε τρόπο. «Σφαγή» στο… γόνατο, με την πρώτη δυνατότητα που δίνεται στην «εξυγίανση». «Σφαγή» με τρόπο «εξυγιαντικό»!

Αντίδραση εκείνου που… σφάζεται, γιατί… άνθρωποι παίζουν μπάλα. Και άνθρωποι ασχολούνται με την μπάλα. Όχι ρομπότ. Άνθρωποι που βλέπουν τους κόπους τους, να χτίζουν, σταθερά, κάτι εξαιρετικό, να πηγαίνουν… στράφι, επειδή έτσι αποφασίζει η… γραμμή και το 3D παραλληλόγραμμο.

Η αντίδραση φέρνει ένταση, κουβέντες που ακούγονται παντού, σε όλα τα γήπεδα και… διώξεις. Για τον Θρύλο, φυσικά. Οι άλλοι, γενικά, τα περνάνε… χαλαρά αυτά. Εντάξει, δεν έγινε και τίποτα. Αν όμως έχει… Θρύλο το πράγμα, γίνεται… 3ος Παγκόσμιος.

Διώξεις, άρθρα, ευαισθησία, κυνηγητό ανελέητο. Μέχρι να… επιτευχθεί ο στόχος. Ποιος είναι ο στόχος; Οι τιμωρίες. Τιμωρίες εδώ, εκεί, απαγορεύσεις και άλλα τέτοια… Αφού δεν έχει άλλο τρόπο η εξυγίανση να βάλει από κάτω τον Ολυμπιακό… Δεν μπορεί, αγωνιστικά…

Διδακτική (και) αυτή η ιστορία, με τον Καραπαπά. Τόση προπαγάνδα, τόση «καούρα» να την «πληρώσει» ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, για τα καμώματα της «εξυγίανσης», που έφερε την ανθρώπινη αντίδραση εκείνου που βλέπει να του στερούν αυτό που δικαιούται.

Πολύ διδακτική ιστορία. Να την κρατάμε, πάντα, στο μυαλό μας. Γιατί, στο τέλος της μέρας, έτσι παίζεται το παιχνίδι. Και έτσι θα συνεχίσει να παίζεται…

Διαβάστε επίσης