Ντουντούκα
Κλείνει και έρχεται ο Κουντέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Επίσημο: Με κόσμο υποδέχεται ο Θρύλος τη Μαρσέιγ!

Επίσημο: Με κόσμο υποδέχεται ο Θρύλος τη Μαρσέιγ!
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 - 19:51

Με κόσμο θα διεξαχθεί τελικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ (21/10, 22:00) για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, όπως ανακοίνωσε σχετικά η Κυβέρνηση.

Η απόφαση που πάρθηκε θα ξεκινήσει από την 7η αγωνιστική της Super League και πιλοτικά θα γίνει και σε δύο αγώνες της 6ης, ενώ η αρχή θα γίνει από την Ευρώπη με τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ-Ομόνοια.

Η επιστροφή του κόσμου θα γίνει με... μέτρο, μιας και γνωστοποιήθηκε πως θα αφορά το 10% της χωρητικότητας των γηπέδων αλλά μέχρι 3.500 φιλάθλους.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση για τη μερική επιστροφή κόσμου στα γήπεδα:

«Η Κυβέρνηση αποφάσισε τη μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα για το Πρωτάθλημα Super League 1, καθώς και τους αγώνες των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, κατόπιν έγκρισης της UEFA και με αυστηρή τήρηση πάντα των υγειονομικών κανόνων.

Ύστερα από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) Με αφετηρία την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων σε ποσοστό 10% της συνολικής χωρητικότητας ανά θύρα, με ανώτατο επιτρεπτό όριο τους 3.500 θεατές.

2) Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, θα διεξαχθούν πιλοτικά, με κόσμο, οι εντός έδρας ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι αυτή την εβδομάδα, καθώς και ένας – δύο αγώνες της 6ης αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 1, παρουσία των αρμόδιων εποπτικών φορέων.

Προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

* Οι γηπεδούχες Π.Α.Ε. οφείλουν να αποστέλλουν σε ψηφιακή μορφή, στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει το πλάνο θέσεων και τα εισιτήρια.

* Εισιτήρια θα πωλούνται μόνο ηλεκτρονικά (online) και όχι σε φυσικά σημεία πώλησης.

* Οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάθονται στη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο τους, τηρώντας την απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ανάμεσά τους και φορώντας προστατευτική μάσκα για τον Covid-19.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου επιστροφής των φιλάθλων, προβλέπονται συγκεκριμένες κυρώσεις που θα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές στις υπαίτιες Π.Α.Ε., για τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όπου θα ισχύει μόνο το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων».

Διαβάστε επίσης