Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το κράτος άφησε το VAR στα χέρια της... εξυγίανσης

Το κράτος άφησε το VAR στα χέρια της... εξυγίανσης
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 - 00:51
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αποτελεί και άποψη πολλών φιλάθλων ότι υπάρχουν περιπτώσεις που το VAR μετατρέπεται από εργαλείο του ποδοσφαίρου σε «εργαλείο» της... εξυγίανσης. Ναι, είναι το VAR που ο Ελληνικός λαός δεν πλήρωσε αλλά χρυσοπλήρωσε, δεδομένου ότι κόστισε το ποσό-μαμούθ των 12 εκατ. ευρώ.

Ηδη, ο Ολυμπιακός μίλησε για δολιότητα με αφορμή το οφσάιντ-ανακάλυψη σε βάρος του Ελ Αραμπί στα Γιάννινα, για να ακυρωθεί το γκολ του Χασάν, να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του αγώνα σε βάρος του Ολυμπιακού και κατ' επέκταση να αλλοιωθεί η βαθμολογία και μάλιστα πολύ νωρίς, μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Σα να μην έφτανε αυτό, από τους διαλόγους των διαιτητών «λίγο πιο αριστερά, λίγο πιο δεξιά», προκειμένου να τσεκάρουν τη φάση, παράλληλα... έψαχναν και που είναι ο ώμος, αποδεικνύεται και η ανθρώπινη παρέμβαση που η προπαγάνδα διατυμπάνιζε ότι δεν υπήρχε. Από όλα αυτά, να μην ξεχνάμε ότι και στο ματς ΠΑΟΚ-ΟΦΗ φώναζαν «άστο άστο» για πέναλτι-μαρς που τελικά δεν δόθηκε υπέρ των φιλοξενουμένων, στο 1-0 του αγώνα!

Όλα αυτά δείχνουν, για να μην αποπροσανατολιζόμαστε αναφερόμαστε στον τρόπο που μπαίνουν οι γραμμές, ότι το VAR δεν λειτουργεί σωστά. Παράλληλα, υπάρχει και η άποψη κάποιων ότι δεν έγινε σωστή εκπαίδευση των διαιτητών, με την ΚΕΔ να μην έχει διοργανώσει ούτε ένα σεμινάριο.

Η Κυβέρνηση, αν και το VAR πλήρωσε ο Ελληνικός λαός, το άφησε στην τύχη του. Αν και πέρσι ο Αυγενάκης είχε διοργανώσει σύσκεψη, παρουσία και των εκπροσώπων των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, όπου όχι μόνο επισημάνθηκε ότι δεν λειτουργεί σωστά, αλλά και ότι το VAR, παρότι χρυσοπληρώθηκε δεν είχε προβλεφθεί να έχει τη γραμμή για το οφσάιντ και τη γραμμή τέρματος, όπως στα προηγμένα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ενημερωθεί σωστά ούτε οι ομάδες και ακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο προς τις ΠΑΕ, όπου προέκυψαν διαφορετικές αποφάσεις για παρόμοιες φάσεις.

Κι όμως, η Κυβέρνηση τα άφησε όλα στην... αγκαλιά της «εξυγίανσης»!

Διαβάστε επίσης