Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η στιγμή που είπε «φάτε τους»!

Η στιγμή που είπε «φάτε τους»!
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 11:16

Όσα ξέρει ο προπονητής, δεν θα τα μάθουμε… ποτέ, εμείς οι απ’ έξω. Μπορούμε μόνο να τα προσεγγίσουμε. Να υποθέσουμε για αυτά και όχι να είμαστε απολύτως σίγουροι. Είναι, ωστόσο, ορισμένα πράγματα, τα οποία φαίνονται, δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια… Όπως το τι έγινε στο τελευταίο 15λεπτο, του αγώνα του Ολυμπιακού, με τη Μαρσέιγ. Εκείνη η στιγμή, κατά την οποία ο Πέδρο Μαρτίνς είδε ότι… το έχει το ματς. Και ότι μπορεί να το κυνηγήσει και να το πάρει.

Έδωσε την εντολή. Είπε ο Ολυμπιακός να αυξήσει την πίεσή του. Να αυξήσει την έντασή του. και ρίχνοντας στο ματς Χασάν και Φορτούνη, ήταν σαν είπε και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που έπαιζαν, ήδη, εκείνη την ώρα «πάμε να τους φάμε!»… Έδωσε και με τον λόγο του, αλλά και με τις κινήσεις του, στη «σκακιέρα» του αγωνιστικού χώρου, το σύνθημα για να τελειώσει το ματς, ο Ολυμπιακός!

Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του, θα… καθόταν αναπαυτικά, επάνω στο 0-0 και θα άκουγε, απλώς, ορισμένους… λιγάκι παραπάνω δυσαρεστημένους, να του λένε ότι δεν ρίσκαρε και δεν τόλμησε. Τον βαθμό θα τον είχε, ωστόσο. Και όμως. Ο Μαρτίνς ξέρει την ομάδα του. Ξέρει τους παίκτες του. Ξέρει τι μπορούν να κάνουν. Ξέρει πως να το πάρει από εκείνους. Και ξέρει και το ΠΟΤΕ να το πάρει από εκείνους…

‘Όπως ήξερε και κόντρα στη Μαρσέιγ, όταν έδωσε την εντολή, για την τελική επίθεση. Η οποία έφερε τη νίκη!

Διαβάστε επίσης

Ρόμπες

Ρόμπες

Άσχετος ο τίτλος, με το κείμενο που ακολουθεί. Περιγράφει μόνο τη φωτογραφία.