Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μαρτίνς το ζήτησε, ο Μαρινάκης το «κλείδωσε»

Ο Μαρτίνς το ζήτησε, ο Μαρινάκης το «κλείδωσε»
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 23:41
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ρούμπεν Σεμέδο ως το 2024. Μια αναμενόμενη εξέλιξη. Τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Πορτογάλος στόπερ είχε παρουσιάσει τάσεις φυγής με δηλώσεις του πριν από καιρό. Και η αλήθεια είναι πως ακόμη και όταν η μάχη των πλέι οφ του Champions League ερχόταν, ο Σεμέδο το έβλεπε πολύ ζεστά για την Μπενφίκα. Ο πορτογαλικός σύλλογος αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ και κατέληξε στο Europa League. Μια εξέλιξη που στην πορεία παίζει το ρόλο της…

Ο Μαρτίνς είχε δει να αποχωρούν από την ομάδα ο Ομάρ, ο Τσιμίκας και ο Γκιλιέρμε. Ο πρώτος ως ελεύθερος, οι άλλοι δύο με πώληση, αλλά… Η Λίβερπουλ κέρδισε τον Έλληνα αριστερό μπακ και το εξαιρετικό συμβόλαιο της Αλ Σαντ τον Βραζιλιάνο χαφ. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού εκεί, μιλάει με τη διοίκηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Κι εκτός της κουβέντας για τα μεταγραφικά και το πως θα καλυφθούν τα κενά τους, μιλάει και για κάτι που θέλει. Τι ήταν αυτό; Να μην πωληθούν ο Σα, ο Σεμέδο και ο Καμαρά. Μοναδική… παρένθεση είχε μπει στον τελευταίο, στην προοπτική να ερχόταν πρόταση από ομάδα της Premier League με 20 συν εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνώριζε τι να κάνει. Και του Σεμέδο το θέμα, ήταν και οικονομικό. Η Μπενφίκα είχε πλησιάσει τον διεθνή στόπερ και του έλεγε για συμβόλαιο κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Άρα, όταν ήταν στα μισά συν κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό, έπρεπε να γίνει η κίνηση. Και γι’ αυτή την κίνηση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ότι έπρεπε. Έδωσε το «οκ», προχώρησαν οι συζητήσεις, γίνεται η αναπροσαρμογή στις αποδοχές του Σεμέδο και μαζί το νέο συμβόλαιο ως το 2024. Με 1.200.000 ευρώ το χρόνο θα συνεχίσει να παίζει ο Σεμέδο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ουσιαστικά να κάνει άλλη μια κίνηση στήριξης στον Μαρτίνς.

Στα καλά του ο Σεμέδο είναι απροσπέλαστος. Κι αυτό που ήθελε και ο ηγέτης του Ολυμπιακού, αλλά και ο προπονητής του, ήταν να είναι αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας. Να μην… τρελαίνεται από τους μάνατζερ που θα τον πλησιάσουν αύριο μεθαύριο για να του μεταφέρουν προτάσεις. Όχι ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα, αλλά είναι διαφορετική η βάση. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Ολυμπιακό που πίστεψε πολύ στον Σεμέδο και κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα.

Βαγγέλης Μαρινάκης και Πέδρο Μαρτίνς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην παραμονή του στον Ολυμπιακό και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» μόνο να κερδίσουν έχουν από αυτή την εξέλιξη. Σε μια θέση βαρόμετρο για την ομάδα.

Διαβάστε επίσης