Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άξιζε κάτι καλύτερο...

Άξιζε κάτι καλύτερο...
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 - 23:52

Την ήττα με 2-0 από την Πόρτο γνώρισε ο Ολυμπιακός στο «Dragao» για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Άξιζαν κάτι καλύτερο οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση, αλλά πλήρωσαν λάθη και χαμένες ευκαιρίες και έτσι επιστρέφουν στην Ελλάδα με άδειες αποσκευές. Ο Βιεϊρά στο 11’, από το λάθος του Μπουχαλάκη, και ο Ολιβέιρα στο 85’ με κεφαλιά, πέτυχαν τα γκολ της Πόρτο. Είχε τις στιγμές του ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Συνεχίζουμε παρακάτω...

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και ο Ολυμπιακός έδειχνε να το ελέγχει. Όμως, ένα μεγάλο λάθος από τον Μπουχαλάκη στο 11’, έφερε το 1-0 για την Πόρτο, με τον Βιεϊρά να σκοράρει με πλασέ μετά από γύρισμα του Κορόνα. Ένα ολέθριο σφάλμα, στην προσπάθεια του Έλληνα μέσου να κάνει την πάσα με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στο δεξί πόδι του και την έχασε! Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 20’ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί από τη σέντρα του Βαλμπουενά, ωστόσο η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Μαρκεσίν. Η Πόρτο είχε μία καλή στιγμή στο 28’ με τον Μαρεγκά, αλλά ο Σα νίκησε τον επιθετικό των γηπεδούχων. Η απάντηση του Ολυμπιακού θα μπορούσε να είχε έρθει στο 40’, σε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Βαλμπουενά. Ο Ραντζέλοβιτς έκανε την κεφαλιά, ο Μαρκεσίν έδιωξε με γροθιές και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έκανε το πλασέ αλλά ο Μπεμπά έδιωξε πάνω στη γραμμή. Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ, πληρώνοντας ένα μεγάλο λάθος στις αρχές της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διορθώσει το δικό του λάθος και υπήρχαν στιγμές που έκλεισε και πίεσε πολύ την Πόρτο. Είχε καλές ευκαιρίες να σκοράρει και να βάλει... φωτιά στο ματς, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στο 52’ ο Ραντζέλοβιτς έπιασε το βολέ με το αριστερό, αλλά ο Μαρκεσίν απέκρουσε σε κόρνερ, την ώρα που στο 58’ το σουτ του Φορτούνη ήταν καλό αλλά κόντραρε στον Μπεμπά και πέρασε έξω. Στο 59’ ο Ελ Αραμπί για λίγο δεν έφτασε τη μπάλα μετά τη γκέλα του Πέπε, ενώ ο αρχηγός της Πόρτο έβαλε την κόντρα στο σουτ του Ελ Αραμπί και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η Πόρτο δέχτηκε πίεση αλλά έδειξε να τα βγάζει πέρα και απείλησε στο 73’ με τον Μαρεγκά και στο 78’ με τον Ολιβέιρα, ενώ έκανε το 2-0 στο 85’ με την κεφαλιά του Ολιβέιρα. Πρόλαβε τον Ραφίνια και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα μπορούσε να είχε ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά ο Χασάν νικήθηκε από τον Μαρκεσίν στο τετ α τετ στο 88’. Κάπως έτσι, η Πόρτο νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό. Ο Θρύλος το πάλεψε, ήταν ανταγωνιστικός στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά πλήρωσε τα λάθη του και τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες που είχε στο παιχνίδι. Άξιζε κάτι καλύτερο στο παιχνίδι, αλλά δεν το πήρε και προχωράει παρακάτω...

Πόρτο: Μαρκεσίν, Μαναφά, Μπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Ολιβέιρα (89’ Μπαρό), Ουρίμπε, Κορόνα (70’ Εβάνιλσον), Βιεϊρά (60’ Νακαζίμα), Οτάβιο (70’ Γκρούγιτς), Μαρεγκά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (70’ Βινάγκρε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (84’ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (70’ Μπρούμα), Βαλμπουενά (84’ Χασάν), Μασούρας (53’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης