Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός είσαι. Ποιος να σου πει και τι;

Ο Ολυμπιακός είσαι. Ποιος να σου πει και τι;
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 01:01

Είναι στιγμές και περιπτώσεις που μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα θαρρείς πως ντε και καλά πρέπει κάποιος να μπει στο στόχαστρο. Στιγμές που νομίζεις ότι όλοι είναι υπό εξέταση και πως η ομάδα πρέπει να δώσει απαντήσεις. Η πραγματικότητα, όμως, για τον Ολυμπιακό, είναι διαφορετική. Το αποτέλεσμα στην Πορτογαλία δεν άλλαξε το παραμικρό στην ομάδα και γύρω από αυτήν.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Μόνο στον ίδιο του τον εαυτό. Τελεία.

Ο Ολυμπιακός είσαι, άλλωστε, ποιος να σου πει και τι; Για την ήττα από την Πόρτο με 2-0; Το ότι στην ομάδα είναι σκασμένοι, τα «λέει» όλα. Σε ένα ματς, κιόλας, που ο Ολυμπιακός ήταν καλός και αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Μπορούσε να πάρει κάτι καλό, δεν σκόραρε, πλήρωσε τα λάθη και απλώς προχωράμε παρακάτω.

Ναι, ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Θρύλο να φύγει με αποτέλεσμα από την Πορτογαλία και να αυξήσει κι άλλο τις πιθανότητές του για κάτι καλό στον (3ο) όμιλο. Όλοι συμφωνούν σε αυτό. Ωστόσο, από αυτό μέχρι στο ότι το ότι η ομάδα -για «κάποιους»- πρέπει να αποδείξει πράγματα, είναι τουλάχιστον περιττό. Έως και αστείο. Λες και οι παίκτες και ο Πέδρο Μαρτίνς περνάνε από... εξετάσεις ένα πράγμα.

Να αποδείξει ο Ολυμπιακός πράγματα; Τι και σε ποιον; Ας είμαστε σοβαροί. ΜΟΝΟ στον ίδιο του τον εαυτό. Σε κανέναν άλλον! Για αυτό και στην ομάδα καλούνται να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από κάθε άλλον: Να δουλεύουν σκληρά και να «μιλάνε» στο γήπεδο!

Διαβάστε επίσης