Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να εκτιμούμε, έτσι;

Να εκτιμούμε, έτσι;
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 - 10:18

Και ξανά. Αυτή η φράση, η οποία βρίσκει εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Τόσο απλό. Και τόσο αδιαμφησβήτητο, που σχεδόν… τιμωρεί, αν δεν το σεβαστείς.

Στον Ολυμπιακό είναι σε θέση να απολαμβάνουν τους (οικονομικούς και διαπραγματευτικούς) κόπους, οι οποίοι έφεραν στο λιμάνι έναν τερματοφύλακα ΑΞΙΑΣ, όπως είναι ο Ζοζέ Σα. Ο Πορτογάλος, φύλακας-άγγελος της εστίας του Ολυμπιακού, έχει αποδείξει, κατά την παρουσία του, εδώ, στο λιμάνι, πως το να έχεις έναν τερματοφύλακα αξίας, μπορεί να σε οδηγήσει σε μονοπάτια δόξας και επιτυχιών. Δίνοντάς σου τεράστια ώθηση, κρατώντας την εστία σου ανέπαφη.

Βλέποντας το πέναλτι που έκανε ο Τσιντώτας, χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, τα λόγια γυρίζουν ξανά στο μυαλό. Ένας τερματοφύλακας αξίας μπορεί να κάνει κάποιο λάθος, κάποια στιγμή. Ανθρώπινο, γαρ. Ωστόσο, το να έχεις επενδύσει έναν σωρό λεφτά, στο να θωρακίσεις τον άσο σου, είναι από τα πλέον σημαντικά πράγματα, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το οποίο ακολουθεί το… παραδοσιακό, σε αυτό το θέμα… Η ομάδα αρχίζει από τον άσο.

Άλλοι επενδύουν. Άλλοι «επενδύουν». Έτσι είναι. Και όπως είπαμε και στην αρχή, ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.

Διαβάστε επίσης