Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ετοιμάζει σούπερ «τρίγωνο» ο Πέδρο!

Ετοιμάζει σούπερ «τρίγωνο» ο Πέδρο!
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020 - 09:59

Ο Ολυμπιακός φορτσάρει για να κερδίσει τον ΟΦΗ, πριν τη διακοπή, ώστε να έχει, αμέσως μετά, τη δυνατότητα να δουλέψει, για να «δέσει» και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κλειδώσει ένα σύστημα στο κεφάλι του, με το οποίο θέλει να πορευτεί, ως βασική συνθήκη, στην εφετινή του ομάδα. Αυτό είναι το 4-3-3, για το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να «κουμπώσει» άριστα, πάνω στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχει στη διάθεσή του. Και τους βασικούς, αλλά και εκείνους που θα έρχονται από πίσω, για να δώσουν λύσεις και βοήθειες.

Οι παραλλαγές πάντα θα γίνονται και είναι δεδομένο ότι ο Θρύλος δεν θα έχει ΜΟΝΟ το 4-3-3 ως… κοστούμι, στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε άλλο. Ο Μαρτίνς δουλεύει και το 4-2-3-1, αλλά και το 4-4-2, ως εναλλακτικά σενάρια, σε έναν αγώνα. Εφόσον αυτό καθίσταται απαραίτητο, εννοείται. Πρωταρχική συνθήκη, όμως, θα παραμένει το 4-3-3, με την επίθεση να μοιάζει, επίσης… κλειδωμένη, στο μυαλό του.

Σε αυτή, λοιπόν, ο Πέδρο βλέπει ως βασικούς άξονες τον Μπρούμα, τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί. Τρομερή ποιότητα, τόσο στα άκρα, όσο και στην κορυφή της επίθεσης, με τον Πορτογάλο τεχνικό να γνωρίζει ότι έχει από πίσω τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνη, Χασάν, Λοβέρα, Σουντανί. Τρομερές λύσεις, οι οποίες μπορούν να εναλλαχθούν και να παίξουν μαζί, σε συνδυασμό και με τους τρεις προαναφερθέντες βασικούς, της επίθεσης. Τόσο σε 4-3-3, όσο και σε 4-2-3-1 ή 4-4-2.

Ο Μαρτίνς έχει έναν κεντρικό άξονα, στο μυαλό του, γύρω από το 4-3-3 και τους Μπρούμα-Βαλμπουενά-Ελ Αραμπί. Με αυτό ως δεδομένο, θα έρχονται και θα φεύγουν οι διάφορες… παραλλαγές, στην 11άδα, στο σύστημα, αλλά όχι και στη φιλοσοφία, η οποία παραμένει σταθερή: Ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας.

Διαβάστε επίσης

Έτσι κατεβαίνει ο ΟΦΗ

Έτσι κατεβαίνει ο ΟΦΗ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το αγωνιστικό ρεπορτάζ, γύρω από το ματς ΟΦΗ-Ολυμπιακός, που πλησιάζει.