Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σκέφτηκε για το ρεπό, αλλά «καμπανάκι» θα έχει...

Το σκέφτηκε για το ρεπό, αλλά «καμπανάκι» θα έχει...
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 - 22:35
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Ρεπό είχαν το Σαββατοκύριακο οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Την ευκαιρία να ξεκουραστούν ουσιαστικά, όσοι δηλαδή έμειναν πίσω, καθώς υπάρχουν και οι διεθνείς και η αναμονή για την κατάστασή τους. Δεν είναι βλέπετε μόνο το θέμα να τραυματιστούν σε ένα ματς ή σε μια προπόνηση (όπως έγινε με τον Μασούρα και το διάστρεμμα που είχε). Είναι και το θέμα με τον κορονοϊό, ταξίδια, τεστ και αναμονή. Ειδικά όταν το πρόγραμμα είναι βαρύ.

Όσοι είχαν μείνει πίσω, έπαιξαν στο φιλικό της Παρασκευής με τον Ατρόμητο. Η ομάδα και με αρκετούς πιτσιρικάδες να παίζουν ηττήθηκε με το βαρύ 2-5 και η εικόνα μόνο καλή δεν ήταν. Η αλήθεια είναι πως ο Μαρτίνς το σκέφτηκε κιόλας για το ρεπό του Σαββατοκύριακου. Να… έκοβε τουλάχιστον τη μία ημέρα, αλλά τελικά το πλάνο δεν τροποποιήθηκε. Προφανώς γιατί και το επόμενο διάστημα θα είναι βαρύ, με συνεχόμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Μαρτίνς ξέρει πως απευθύνεται σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Έτσι και στην προπόνηση της Δευτέρας, αναμένεται να χτυπήσει «καμπανάκι» για τα καλά. Δεν του άρεσε η νοοτροπία που έδειξαν πολλοί από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο φιλικό με τον Ατρόμητο. Με αρκετά νεύρα και λάθη.

Δεν θα αφήσει την κατάσταση έτσι ο Μαρτίνς και θα εξηγήσει στους παίκτες του το τι περιμένει για τη δύσκολη συνέχεια. Βλέπετε ελάχιστα πράγματα θα μπορούν να δουλευτούν μέσω των προπονήσεων, καθώς εκτός των αγώνων για το πρωτάθλημα, θα κριθεί τον επόμενο μήνα και η Ευρώπη, με διαδοχικά ματς κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι, Μαρσέιγ και Πόρτο.

Τον Μαρτίνς τον «καίει» να είναι καλά οι παίκτες του. Να μην κληθεί να αντιμετωπίσει εκ νέου προβλήματα, αν και αρκετές φορές αυτά εμφανίστηκαν στην πορεία. Πως έχασε για παράδειγμα λόγω του κορονοϊού τον Καμαρά και τον Μπα από βασικούς…

Πρέπει φυσικά και οι νέοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αυτοί που ήρθαν στην τελευταία μεταγραφική περίοδο, να δείξουν άμεσα τις δυνατότητές τους. Δεν άρεσε η εικόνα στο φιλικό με τον Ατρόμητο, όχι μόνο για το σκορ, αλλά γενικά η νοοτροπία. Και όταν αυτή η ομάδα από πέρσι έχει κάποιες σταθερές, δεν είναι να… αλλάζουν έτσι απλά. Η συνταγή υπάρχει άλλωστε, είναι γνωστή και ο Μαρτίνς θα συνεχίσει να δουλεύει με στόχο η ομάδα και φέτος να υλοποιήσει τους στόχους της. Νταμπλ δηλαδή και να συνεχίσει στην Ευρώπη...

Διαβάστε επίσης