Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ραφίνια: «Φέρνω γούρι στα ντέρμπι…!»

Ραφίνια: «Φέρνω γούρι στα ντέρμπι…!»
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020 - 14:08

Αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Ολυμπιακού, άρα και του αποψινού ντέρμπι! Ο Ραφίνια δηλώνει έτοιμος και μάλιστα νιώθει και… τυχερός, αφού φέρνει γούρι στα ντέρμπι, όπως ο ίδιος λέει!

«Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο με τα νέα που μάθαμε για τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν, γιατί είναι και οι δύο πολύ σημαντικοί παίκτες, οι οποίοι σκοράρουν στα παιχνίδια μας και είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για την ομάδα μας. όμως έχουμε αρκετά βαθύ ρόστερ και έχουμε παίκτες οι οποίοι είναι εξίσου ποιοτικοί και θα αναπληρώσουν το κενό, μέχρι να επιστρέψουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές», είπε αρχικά.

Για τα ντέρμπι που έχει ζήσει στην καριέρα του: «Έχω καταλάβει τι σημαίνει Ολυμπιακός Παναθηναϊκός. Ξέρω ότι είναι πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους. Στην καριέρα μου έχω παίξει πολλά ντέρμπι και συνήθως είμαι τυχερός σε αυτά, φέρνω γούρι. Είναι παιχνίδια που αρέσουν πάρα πολύ στους ποδοσφαιριστές, που ανυπομονούν να τα παίξουν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανυπομονούμε για το παιχνίδι, γιατί ένα ντέρμπι είναι διαφορετικό από κάθε άλλο παιχνίδι, γιατί υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία και θέληση και για να το παίξεις και για να το κερδίσεις».

Για το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, και αν είναι παγίδα για τον Ολυμπιακό: «Στα ντέρμπι δεν παίζει κανένα ρόλο η θέση που έχει στην βαθμολογία η κάθε ομάδα. Μπορεί να είναι τελευταία μπορεί να είναι πρώτη, όμως αυτό δεν έχει σχέση με το τι θα γίνει στο ντέρμπι. Τα πράγματα είναι διαφορετικά γι’αυτό και πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο σου, ότι και αν έχει κάνει αυτή ή την προηγούμενη χρονιά, γιατί σε ένα ντέρμπι δεν παίζουν ρόλο τα ίδια πράγματα. Πιστεύω ότι το ντέρμπι είναι εντελώς διαφορετικό, γι’αυτό πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο».

Για το γεγονός ότι σε αρκετά ντέρμπι έχει αγωνιστεί ως αριστερό μπακ: «Πολλές φορές έχω παίξει σε ντέρμπι, σε παιχνίδια και σε τελικούς ως αριστερό μπακ. Είμαι προετοιμασμένος, δεν έχω κανένα πρόβλημα, και είναι απόφαση του προπονητή που θα παίξω. Όπου μου ζητήσει ο προπονητής να παίξω κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Για τον καιρό της Ελλάδας: «Έχω ζήσει στην Γερμανία, επομένως είμαι συνηθισμένος στο κρύο, έχω συνηθίσει στο κρύο. Είμαι Βραζιλιάνος, επομένως έχω συνηθίσει στην ζέστη και δεν έχω προβλήματα με τον καιρό. Μου αρέσει πολύ το κλίμα στην Ελλάδα, είναι υπέροχο. Είναι το ιδανικό κλίμα, δεν έχει πάρα πολύ κρύο ούτε πολύ βροχή».

Διαβάστε επίσης

Προκαλούν με Ευαγγέλου στο VAR! (video)

Προκαλούν με Ευαγγέλου στο VAR! (video)

Αλλαγή VARίστα στο ντέρμπι, με την ΚΕΔ να βάζει τον άνθρωπο που είχε δει πέναλτι (!!!) σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής, του Ένγκελς, στον Ινσούα…