Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πιστεύουμε στον εαυτό μας, έχουμε ποιότητα»

«Πιστεύουμε στον εαυτό μας, έχουμε ποιότητα»
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 - 17:27

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τον αγώνα με τη Σίτι και για το τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να μπορέσει να κερδίσει το παιχνίδι. Ρωτήθηκε ακόμα για τις απουσίες των ερυθρολεύκων, καθώς και για τα όσα συνέβησαν την εβδομάδα που πέρασε.

Στη συνέχεια εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τις Εθνικές ομάδες και για τον τρόπο που διαχειρίζονται τους παίκτες τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο Ολυμπιακός έχει για πολλοστή φορά αποδείξει ότι βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου και μπορεί να σταθεί. Με δεδομένο ότι ο απολογισμός στον πρώτο γύρο ήταν 3 βαθμοί και θα χρειαστεί η ομάδα περισσότερους βαθμούς, τι θεωρείτε ότι έλειψε στα πρώτα ματς του ομίλου;
Δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί στο ματς με την Πόρτο. Αν είχαμε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχαμε τότε θα είχαμε σκοράρει και θα είχαμε πάρει βαθμούς. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι καλή ομάδα και μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Νομίζω σε αυτό το ματς είχαμε κάτι να πούμε και κάναμε. Δεν έχουμε πάψει να έχουμε ελπίδες, ξέρουμε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Έχουμε να διεκδικήσουμε πράγματα και πρέπει να το κάνουμε απ’ αυτό το ματς που έχουμε τώρα. Θέλουμε να στερήσουμε την κατοχή στη Μάντσεστερ, έχουμε αρκετά θετικά πράγματα. Ένα απ’ αυτά είναι ότι παίζουμε μέσα στο γήπεδό μας και όλοι ξέρουν ότι στο Καραϊσκάκη είμαστε πιο δυνατοί. Για να προκριθούμε θα χρειαστούμε μίνιμουμ δύο νίκες, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στα επόμενα ματς.»

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν σχεδόν καταστροφική γιατί χάσατε περίπου 6 παίκτες, δεν κάνατε προπονήσεις όπως θέλατε. Το ερώτημα είναι εύλογο, υπάρχει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής;

«Μέχρι και το ματς με τον Παναθηναϊκό είχαμε 10 απουσίες. Τώρα έχουμε άλλες δύο, σίγουρα εκτός ο Ραντζέλοβιτς και είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί και ο Ραφίνια. Έχουμε 24 ώρες να εκτιμήσουμε την κατάστασή του...

Διαφωνώ με πολλά πράγματα κυρίως με το γεγονός ότι πολλές Εθνικές ομάδες δεν σέβονται τα πρωτόκολλα. Βάζουν σε κίνδυνο τους παίκτες αλλά και τους συλλόγους. Είναι παράλογο να υπάρχουν Εθνικές ομάδες τώρα να παίζουν φιλικά ματς και να βάζουν τους παίκτες σε κίνδυνο των ταξιδιών σε διάφορες χώρες. Και μετά να επιστρέφουν στις χώρες που δουλεύουν. Το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στις ομάδες της Αφρικής. Δεν τηρούνται τα πρωτόκολλα. Υπάρχουν και άλλες ομάδες οι οποίες έχουν εκφράσει την άρνησή τους. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες, αλλά θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών. Βλέπουμε ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν πολλά ταξίδια. Να μοιράζονται το δωμάτιό τους με 4-5 ποδοσφαιριστές. Αυτά είναι επικίνδυνα, η ΦΙΦΑ δεν θα έπρεπε να τα δέχεται αυτά τα πράγματα και πρέπει να βρει τρόπους ώστε να τα αποφεύγει και να προστατεύει τους ποδοσφαιριστές.»

Ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ραντζέλοβιτς και επίσης υπάρχει κάποιο θέμα με Χασάν και Ελ Αραμπί;

«Είναι θετικός στον κορονοϊό, αυτό είναι το πρόβλημα του Λάζαρ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε για τους άλλους δύο, παρά μόνο να περάσουν οι ημέρες να δούμε τα τεστ.»

Οι απουσίες μεγαλώνουν, έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε για το ματς;

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω άλλο για προβλήματα, το τι προκαλούν οι Εθνικές και γενικά για προβλήματα. Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Είναι μία δύσκολη αναμέτρηση για εμάς. Αυτό το οποίο περιμένουμε από την ομάδα μας είναι να είναι έτοιμη. Έχουμε κάποιους περιορισμούς και απουσίες, δεν έχουμε ποσοτικά τόσες λύσεις, αλλά έχουμε καλούς παίκτες. Θέλουμε να δούμε μία ομάδα η οποία θα επαναλάβει αυτό το οποίο κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο της Αγγλίας. Δεν το έχουν κάνει πολλές ομάδες απέναντι στη Σίτι. Προσπαθήσαμε να μοιραστούμε την κατοχή της μπάλας με τη Σίτι και είναι ένα κατόρθωμα το ότι το πετύχαμε. Θα παίξουμε με ψυχή, κουράγιο και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και έχουμε την ποιότητα να το καταφέρουμε.»

Τι περιμένετε από τον Ολυμπιακό όσον αφορά το αποτέλεσμα από το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι;

«Πραγματικά η Μάντσεστερ Σίτι είναι υποψήφια για να διεκδικήσει και να κερδίσει τον τίτλο. Ο λόγος που δεν το έκανε πέρσι είναι ότι υπάρχουν πολλές μεγάλες ομάδες και μία απ’ αυτές της στέρησε τη δυνατότητα. Πιστεύουμε στον εαυτό μας εμείς και έχουμε ποιότητα. Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε. Έχουμε δείξει ότι παλεύουμε όλα τα ματς τόσο πέρσι όσο και φέτος και αυτό θα κάνουμε και απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι»

Διαβάστε επίσης