Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πείτε μας τρελούς... Αφήστε μας να ονειρευόμαστε!

Πείτε μας τρελούς... Αφήστε μας να ονειρευόμαστε!
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 - 01:11

Ο μεγάλος αγώνας για τον Ολυμπιακό πλησιάζει και στο στρατόπεδο των ερυθρολεύκων επικρατεί μεγάλη ανυπομονησία. Στο ερώτημα αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κοιτάξει στα μάτια τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα και των εκατοντάδων εκατομμυρίων, η απάντηση είναι ναι. Για τον απλούστατο λόγο ότι το έκανε και πριν από τρεις εβδομάδες, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό με την εμφάνιση των Πειραιωτών (στο δεύτερο ημίχρονο).

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο στο Έτιχαντ παρουσίασε μία πολύ καλή εικόνα, δημιούργησε ευκαιρίες, έκλεψε μπάλες και είχε κλείσει στα καρέ της τη δευτεραθλήτρια Αγγλίας. Δεν υπάρχουν και πάρα πολλές ομάδες που μπορούν να το κάνουν αυτό, έτσι! Το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ, που αν το είχε πετύχει, ειδικά στη φάση με τον Βαλμπουενά, θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι από εκεί και πέρα.

Όμως, τα αν δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα που δεν πήραν και αυτό δεν θέλουν να επαναληφθεί και το βράδυ της Τετάρτης. Για αυτό το λόγο θα πρέπει τα πάντα να γίνουν σωστά. Καλώς ή κακώς η Σίτι είναι μία ομάδα που δεν συγχωρεί το λάθος και αυτό το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στη διάρκεια (και) της φετινής σεζόν.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός διαθέτει και την ποιότητα και το ταλέντο για να κάνει την υπέρβαση αύριο. Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες που υπάρχουν, η ομάδα μπορεί να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο κάτι που χρειάζεται πολλή υπομονή και συγκέντρωση και ειδικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Μπορεί, τέλος πάντων, να βάλει δύσκολα στην πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως και όλοι στην ομάδα, πιστεύουν στον εαυτό τους και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τόσο μεγάλους αγώνες. Επίσης η επιστροφή του Βινάγκρε είναι ένα θετικό νέο μέσα στις τόσες απουσίες. Θυμίζουμε, υπάρχει κι άλλο πρόβλημα, πέρα από τις απουσίες των Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Χασάν, Μπρούμα, Χολέμπας και Ραντζέλοβιτς και αφορά τον Ραφίνια. Για την ακρίβεια, η συμμετοχή του Βραζιλιάνου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Υπενθυμίζουμε πως η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Παπαδόπουλος, Νικόλης, Βινάγκρε, Κίτσος, Σουρλής, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Πέπε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Φορτούνης, Τσάβος, Μασούρας, Σουντανί.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, καλείται το βράδυ της Τετάρτης να κοιτάξει τη Μάντσεστερ Σίτι στα μάτια. Οι Άγγλοι είναι το φαβορί και αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Όμως, ο Θρύλος θέλει, παρά τις σημαντικές απουσίες, να τα βάλει με το θηρίο και να του δείξει ότι δεν φοβάται, θέλει να δείξει τα δόντια του. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε μέρα, αλλά ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να γονατίσει πολλά μεγαθήρια, κυρίως στην έδρα του, στο κάστρο του.

Η φάση είναι... Πείτε μας τρελούς, αφήστε μας, όμως, να ονειρευόμαστε!

Διαβάστε επίσης