Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πάλεψε...

Το πάλεψε...
Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 - 21:53

Την ήττα με 1-0 από την πανίσχυρη και ανώτερη Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε ο Ολυμπιακός, σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Το πάλεψε όσο μπορούσε και με όσες δυνάμεις είχε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Φόντεν στο 36’ πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και έδειξαν πως θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά στην πορεία. Η Σίτι πήρε τη μπάλα και είχε αρκετές καλές στιγμές, όπως στο 3’ με τον Γκουντογάν, στο 9’ με τον Μπερνάρντο Σίλβα και στο 10’ με τον Ζεσούς, με τον Σα να αντιδράει καλά. Στο 15’ ο Φόντεν σούταρε άουτ, ενώ στο 31’ ο Ζεσούς πλάσαρε και ο Σα απέκρουσε με το πόδι. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 36’ (0-1) με το γκολ του Φόντεν, με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από τακουνάκι του Στέρλινγκ. Στην αρχή της φάσης, πάντως, υπήρξε φάουλ στον Ντρέγκερ, ο οποίος δέχτηκε αγκωνιά. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα. Πέρα από μία ένταση με τον Ραφίνια και τον Στέρλινγκ, δεν άλλαξε κάτι στο σκορ. Η Σίτι πάντως είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τον Στέρλινγκ στο 44’ και με το φάουλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Σα αντέδρασε εξαιρετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει και να κρατήσει λίγο περισσότερο τη μπάλα. Οι Άγγλοι, όμως, είχαν τον έλεγχο και απείλησαν με Γκουντογάν (50’), Κανσέλο (61’, 63’) και Μπερνάρντο Σίλβα (75’). Ο Μαρτίνς, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν είχε πολλές λύσεις λόγω των πολλών απουσιών, προσπάθησε να ανανεώσει την ενδεκάδα με τις αλλαγές των Βρουσάι (έπαιξε δεξί μπακ-χαφ), Μπουχαλάκη και Σουντανί, αλλά την ίδια ώρα ο Γκουαρντιόλα έφερνε από τον πάγκο παίκτες όπως ο Μαχρέζ και ο Αγκουέρο! Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι στο 88’ με το βολέ του Φορτούνη, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 90’, μάλιστα, είχε κι άλλη, με την κεφαλιά του Σισέ, αλλά κι εδώ η μπάλα έφυγε έξω. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι, σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ντρέγκερ (66’ Βρουσάι), Μπα, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Καμαρά, Εμβιλά, Πέπε (72’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (78’ Σουντανί), Φορτούνης.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίαζ, Μεντί (78’ Ζιντσένκο), Γκουντογάν (86’ Ντόιλ), Ρόντρι (75’ Φερναντίνιο), Στέρλινγκ (75’ Μαχρέζ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζεσούς (78’ Αγκουέρο).

Διαβάστε επίσης