Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μάγκικο «διπλό», μόνος πρώτος και... Άντε Γεια!

Μάγκικο «διπλό», μόνος πρώτος και... Άντε Γεια!
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 - 21:32

Σπουδαία νίκη με 1-2 μέσα στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη πήρε ο Ολυμπιακός και συνεχίζει μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Άλλο ένα βήμα για το 46ο πρωτάθλημα. Και η νίκη ήρθε με δύο γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη, στο 29’ το πρώτο με προβολή και στο 47’ με υπέροχο βολέ. Ο Άρης μείωσε στο 74’, αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε με ένα μάγκικο «διπλό». Άλλη μία νίκη, άλλο ένα βήμα για τον τίτλο. Και τώρα η Μαρσέιγ (1/12)...

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι, με τον Ελ Αραμπί να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, έχοντας αναρρώσει από κορονοϊό. Μάλιστα ο Μαροκινός επιθετικός ήταν εκείνος που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα: Στο 10’, έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια, αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε δεν είχε πολλή δύναμη και ο Σιαμπάνης μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Στο 16’, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κι άλλη μεγάλη στιγμή, με τον Φορτούνη να κάνει κι εκείνος υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ με το αριστερό, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 20’ ο Έλληνας μέσος εκτέλεσε το φάουλ, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σιαμπάνης μπλόκαρε.

Λίγο αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ του Θρύλου. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπουχαλάκης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή, σε κενή εστία, στο 29’, άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δίκαια μπροστά στο σκορ, μιας και έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το 0-1 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, μιας και μέχρι το 45’ δεν άλλαξε κάτι.

Ο Μπουχαλάκης πέτυχε και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Και ήταν εντυπωσιακό. Ο Θρύλος μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο, βγάζοντας εξαιρετική αντεπίθεση: Ο Φορτούνης σέντραρε, ο Λοβέρα έκανε την προσποίηση και ο Μπουχαλάκης με υπέροχο βολέ, έκανε το 0-2 στο παιχνίδι. Στο 56’ οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά, με την κεφαλιά του Σεμέδο, αλλά ο Σιαμπάνης μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά κατέβασε ταχύτητα. Είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Ελ Αραμπί στο 73’ να αστοχεί, για λίγο, σε σουτ έξω από την περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Άρης ξαναμπήκε στο παιχνίδι: Ο Σίλβα έκανε το γύρισμα και ο Μπερτόγλιο με κοντινή προβολή στο 74’ μείωσε σε 1-2. Αυτό έμεινε ως το τέλος στο παιχνίδι και ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη. Μάλιστα, λίγο έλειψε ο Βρουσάι να πετύχει ένα εξαιρετικό γκολ στο 90’ με φανταστική ατομική ενέργεια, αλλά οι αμυντικοί του Άρη έδιωξαν την τελευταία στιγμή.

Μεγάλη νίκη. Μάγκικο «διπλό» και συνεχίζουμε μόνοι πρώτοι και δυνατά για το 46ο...

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84’ Γκανέα) , Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69’ Μπερτόγλιο), Γκαρσία (57’ Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (57’ Λόπεθ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (100’ Πέπε), Καμαρά, Λοβέρα (63’ Μασούρας), Φορτούνης (84’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83’ Κάιπερς).

Διαβάστε επίσης