Ντουντούκα
Δεν χάνεται το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η έννοια του να είσαι πρωταθλητής

Η έννοια του να είσαι πρωταθλητής
Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 - 00:46

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αυτό το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Καλά, όχι ότι χρειάζεται να το αποδεικνύει. Βλέπετε, δεν είναι εύκολο να κατέχεις αυτόν τον τίτλο. Δεν μπορείς να έχεις φίλους, που εδώ που τα λέμε δεν τους χρειάζεσαι. Οι συμμαχίες εναντίον του Θρύλου πάνε και έρχονται και η ζωή συνεχίζει να κυλάει ρόδινα με το πρωτάθλημα να καταλήγει στον Ολυμπιακό. Μα πώς να αλλάξει αυτό; Με ποια λογική; Τα δύο πρωταθλήματα που δεν πήρε ο Ολυμπιακός, τα έχασε, δεν τα κερδίσατε. Αυτή είναι η διαφορά του Ολυμπιακού με τους υπόλοιπους.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο. Ο Θρύλος παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και είναι μία υπολογίσιμη ομάδα στην Ευρώπη. Το... κακό που έχει όλο αυτό βέβαια είναι ότι πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν παράπονα για την απόδοση του, γιατί το ελκυστικό ποδόσφαιρο είναι να μπαίνουν πολλά γκολ και να γίνονται άπειρες φάσεις. Υπάρχουν όμως και οι επαγγελματικές νίκες και αυτές μπορεί να τις κάνει μόνο ο Ολυμπιακός.

Ξέρετε το λόγο; Γιατί είναι η μόνη ομάδα που έχει την ποιότητα να στέκεται το ίδιο καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Οι υπόλοιποι κάπου χάνονται μόλις περνάνε τα σύνορα. Στο θέμα μας, όμως... Ο Θρύλος συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα.

Να κερδίζει παιχνίδια ανεξαρτήτου σημασίας. Δεν υπάρχουν ασήμαντα παιχνίδια για αυτή την ομάδα. Κάθε φορά που πατάει στο γήπεδο είτε παίζει με ομάδα τρίτης κατηγορίας, είτε παίζει με την Σίτι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει και κανένας δεν πρέπει να κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο το προσπαθεί. Το έδειξε, άλλωστε, αυτό και στο Etihad, όταν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε την τεράστια Σίτι.

Άλλες φορές θα παίξει καλύτερα και άλλες όχι και τόσο, σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μπει για να χάσει με αξιοπρέπεια, αυτά τα κάνουν άλλοι εδώ και χρόνια. Μπαίνει στο γήπεδο με στόχο τη νίκη...

Διαβάστε επίσης