Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σφαγή» στη Μασσαλία! Μόνο έτσι θα λύγιζε!

«Σφαγή» στη Μασσαλία! Μόνο έτσι θα λύγιζε!
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 - 23:55

«Εκτέλεση» του Ολυμπιακού είχαμε στο VAR στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ που έφερε και την ήττα με 2-1 από τη γαλλική ομάδα. Και αυτή η ήττα, αυτά τα δύο γκολ της Μαρσέιγ, ήρθαν με δύο φάσεις που είδε πέναλτι ο Μανθάνο, πρώτα στο 53’ και μετά στο 72’. Ο Καμαρά στο 33’ με εξαιρετικό γκολ με το αριστερό είχε δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά η Μαρσέιγ πήρε τη νίκη με δύο πέναλτι του Παγέ (55’, 75’).

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά και επέτρεψε στη Μαρσέιγ να τον πιέσει, αλλά ευτυχώς άντεξε και κράτησε. Στο πρώτο λεπτό το σουτ του Παγέ δεν είχε δύναμη και ο Σα μπλόκαρε. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και άρχισαν να πατάνε όλο και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Velodrome». Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Ολυμπιακό: Ο Φορτούνης σέντραρε στο 13’, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μανταντά ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Στο 19’, βέβαια, ο Μαροκινός φορ έκανε μεγάλο λάθος σε παράλληλο γύρισμα, αλλά ευτυχώς το σουτ του Τοβέν δεν ανησύχησε τον Σα ο οποίος έπεσε στη δεξιά γωνία του και μπλόκαρε σταθερά. Η Μαρσέιγ απείλησε στο 30’ με τον Ρονζιέ, αλλά ευτυχώς το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή δεν ήταν καλό. Λίγο αργότερα, όμως, ήρθε το 0-1! Ο Φορτούνης έκανε την κάθετη στον Βρουσάι, ο νεαρός εξτρέμ γύρισε στον Καμαρά, ο οποίος με μία προσποίηση και με έναν «κεραυνό» με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μανταντά. Μεγάλο γκολ από τον Καμαρά που έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ένα προβάδισμα που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό σε... ανυποψίαστη φάση. Ο Σισέ ανέτρεψε τον Τοβέν και η παράβαση, δηλαδή το πέναλτι (οριακό αν ήταν εντός ή εκτός), δόθηκε αφού ο διαιτητής είδε ο ίδιος τη φάση στο VAR, Ο Παγέ ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 55’ και έτσι «γράφτηκε» το 1-1. Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με πέναλτι, έγινε και το 2-1 στο 75’ ξανά με τον Παγέ. Ο Ραφίνια έκανε χέρι, το VAR «είπε» πέναλτι και ο Μανθάνο το έδωσε πολύ εύκολα, την ώρα που ο Βραζιλιάνος ήταν εκτός περιοχής. Αυτή η απόφαση έφερε εκνευρισμό στον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσε να «απαντήσει» με ένα δεύτερο δικό του γκολ. Ο Βρουσάι με κεφαλιά στο 90’, το σουτ του Σισέ στο 93’ και το βολέ του ίδιου παίκτη στο 96’ ήταν οι στιγμές που απείλησε ο Ολυμπιακός, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάπως έτσι ήρθε η ήττα με 2-1 από τη Μαρσέιγ με τις αποφάσεις Μανθάνο και VAR. Ακόμη κι έτσι, όμως, όλα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού για την 3η θέση.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Σακάι, Καλέτα-Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85’ Γκουεγιέ), Καμαρά, Κιζάνς (55’ Σανσόν), Τοβέν (95’ Άκε), Παγέ, Μπενεντέτο (46’ Ζερμέν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά (79’ Μασούρας), Καμαρά, Φορτούνης, Βρουσάι (92’ Σουντανί), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης