Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν πάει παρακάτω! Εξώδικο Ολυμπιακού στην ΕΠΟ για την υπόθεση Κρίστινσον…

Δεν πάει παρακάτω! Εξώδικο Ολυμπιακού στην ΕΠΟ για την υπόθεση Κρίστινσον…
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 - 17:14

Εκεί που λες, βρε παιδί μου, ότι έχει πιάσει πάτο το ποδόσφαιρό μας, ανακαλύπτεις ότι το βαρέλι είναι… άπατο. Δεν τελειώνει πουθενά, η κατρακύλα και η κατηφόρα! Και για ένα τυπικό και ανούσιο θέμα, η Ομοσπονδία, με δική της ευθύνη, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό! Τι εννοούμε; Από το πρωί ασχολούνται εκείνοι που… κάνουν τα πάντα, για να αλλάξει η ατζέντα των ημερών, με τη μεταγραφή Κρίστινσον, από την ΑΕΛ στον Ολυμπιακό. Και ενώ το θέμα υφίσταται, είναι κάτι απολύτως τυπικό. Τι;

Η ομάδα από την οποία «βγήκε» ο Κρίστινσον, η Φραμ, έχει να λαμβάνει τροφεία, για κάθε μεταγραφή, την οποία ο Ισλανδός τερματοφύλακας κάνει. Στις διεθνείς μεταγραφές, η ενημέρωση της FIFA για τα ποσά και για όλες τις λεπτομέρειες είναι άμεση, μέσω του συστήματος TMS.

Στις εσωτερικές μεταγραφές (μεταξύ ομάδων της ίδιας χώρας) η FIFA πρέπει να ενημερωθεί από την ΕΠΟ, για τα ποσά που ισχύουν και να δοθούν τα χρήματα που προβλέπονται ως τροφεία από το συνολικό ποσό της μεταγραφής.

ΑΥΤΟ είναι που ισχύει, σχετικά με το έγγραφο που πήγε στην ΕΠΟ, από τη FIFA για την υπόθεση Κρίστινσον. Κάτι τυπικό, δηλαδή και τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός αν έχεις… εξυγίανση!
Στο έγγραφο που αποκαλύπτεται, αναφέρεται ρητά ότι «…θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε στις υπηρεσίες μας όχι αργότερα από τις 8 Δεκεμβρίου 2020 αν ο ποδοσφαιριστής Όγκμουντουρ Κρίστινσον έχει μετεγγραφεί από το συνδεδεμένο κλαμπ σας Λάρισα στο συνδεδεμένο κλαμπ σας Ολυμπιακός και, αν ναι, πότε έγινε η συγκεκριμένη μεταγραφή και ποιες ήταν οι οικονομικές συνθήκες της συγκεκριμένης μεταγραφής».

Η ΕΠΟ έστειλε το έγγραφο στον Ολυμπιακό στις… 14 Δεκεμβρίου, την ίδια μέρα που… διέρρευσε αυτό στα ΜΜΕ! Συγκεκριμένα, πρώτα… διέρρευσε στα ΜΜΕ και μετά πήγε στον Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει την υπόθεση έτσι. Όπως γίνεται αντιληπτό, θα κυνηγήσει με ένδικα μέσα το θέμα, κατηγορώντας την ΕΠΟ για «σκόπιμη καθυστέρηση κοινοποίησης εγγράφου από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία»! Μάλιστα, το εξώδικο αναμένεται να κοινοποιηθεί και στη FIFA, ώστε λόγω της καθυστερημένης ενημέρωσής τους από την Ομοσπονδία, να μην τυους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο από τη FIFA…

Διαβάστε επίσης