Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλύτερος, αλλά...

Καλύτερος, αλλά...
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 - 21:28

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από την ΑΕΚ, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση (1-1) με γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Βρουσάι έκανε το 0-1 στο 55’ και ο Σιμόες στο 80’ ισοφάρισε, σε μία φάση που έγινε φάουλ στον Εμβιλά. Επίσης, ο ίδιος παίκτης δεν έπρεπε να παίζει, μιας και κανονικά έπρεπε να είχε αποβληθεί στο 35’ για το χτύπημα εκτός φάσης στον Τιάγκο Σίλβα.

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοια γήπεδα. Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, πέρα από μία φάση με το κόρνερ του Γκαρσία, ωστόσο είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 18ο λεπτό ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Τσιντώτας έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Επιπλέον, στο 35ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να φωνάζει για τη φάση της μη αποβολής του Σιμόες! Ο Ελ Αραμπί έφυγε από αριστερά στην αντεπίθεση, ο Τιάγκο Σίλβα ανέβαινε στον άξονα και ο Σιμόες του έριξε κλωτσιά από πίσω και εκτός φάσης, με τον διαιτητή να του δίνει μόνο κίτρινη κάρτα. Ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, «μετατράπηκε» απλά σε κίτρινη! Δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το 0-0 δεν άλλαξε στιγμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με δύο αλλαγές, βάζοντας Φορτούνη (αντί Μασούρα) και Καμαρά (αντί Τιάγκο Σίλβα). Ο Έλληνας μέσος μπήκε καλά στο παιχνίδι και είχε ορισμένες πολύ καλές ενέργειες. Από τα πόδια του, μάλιστα, ξεκίνησε και η φάση του 0-1 στο 55’: Ο Φορτούνης, έξω δεξιά, βρήκε στον άξονα τον Μπουχαλάκη, εκείνος έκανε την κάθετη στον Βρουσάι και ο νεαρός εξτρέμ με υπέροχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το προβάδισμα του Θρύλου. Το γκολ, μάλιστα, αρχικά ακυρώθηκε, αλλά μετά από χρήση του VAR μέτρησε κανονικά. Δεν γινόταν διαφορετικά, μιας και ήταν πεντακάθαρο. Στο 66’ ο Ελ Αραμπί, μετά από γύρισμα του Χολέμπας, έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, μιας και δεν έκανε καλά την προβολή. Αν του είχε γίνει η πάσα πιο χαμηλά, όλα θα ήταν πιο απλά. Στο 67’ ο Φορτούνης έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Η ΑΕΚ απείλησε στο 69’ με τον Μάνταλο, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 80’ έγινε το 1-1 από την κεφαλιά του Σιμόες, ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Δεν ήταν μόνο ότι δεν έπρεπε καν να παίζει, αλλά και ότι έκανε φάουλ, αφού έσπρωξε τον Εμβιλά στη φάση. Οι γηπεδούχοι απείλησαν και στον 90’ με τον Τάνκοβιτς, με τον Ολυμπιακό να έχει άλλη μία μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ στο 93’, ο Εμβιλά έπιασε την κεφαλιά και ο Τσιντώτας απέκρουσε. Έτσι έμεινε στο 1-1 ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα ματς που ήταν καλύτερος...

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (71’ Παουλίνιο), Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Κρίστισιτς (70’ Σάκχοφ), Σιμόες, Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (71’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Σίλβα (46’ Καμαρά), Μασούρας (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης