Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι συμμαχίες φέρνουν και… διασυρμό

Οι συμμαχίες φέρνουν και… διασυρμό
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 - 19:49

Ο Παναθηναϊκός έχει «εμπλακεί» πολλές φορές, πλαγίως και μέσω διαφόρων ιστοριών που έχουν εκτυλιχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια, με την περίφημη… «συμμαχία» της «εξυγίανσης». Άπαντες θυμούνται τους… εναγκαλισμούς του Γιάννη Αλαφούζου με τον Ιβάν, στο κέντρο του γηπέδου, αλλά και τη γενικότερη σύνδεση της ομάδας του, με κάθε τι «εξυγιαντικό», εις βάρος του Θρύλου…

Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό ώστε… αν ξεστράτιζε λίγο από το μονοπάτι, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, έμπαινε αυτομάτως στη μαύρη λίστα της «εξυγίανσης» και της προπαγάνδας, οι οποίες τον περνούσαν… γενεές δεκατέσσερις. Αλλά είναι έτσι, το έργο, με την «εξυγίανση» και το έχουν βιώσει ΟΛΟΙ όσοι έχουν εμπλακεί, στο ίδιο στρατόπεδο, ή στο απέναντι. Αν δεν είσαι μαζί της, είσαι… εχθρός. Απλό.

Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ατάκα Γιαννακόπουλου, μετά τη συνάντηση με τον Μπακογιάννη. Με μια κουβέντα, με προφανή αποδέκτη τον Γιάννη Αλαφούζο, ο πράσινος παράγοντας είπε, εν πολλοίς, αυτό για το οποίο και οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΟ, κατηγορούν τον ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας:

«Θεωρώ ότι κανένα από τα φυσικά πρόσωπα τα οποία σήμερα διοικούν και εμπλέκονται στον Παναθηναϊκού ούτε πρέπει, ούτε μπορούν να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις. Ο ένας έχει κατ΄ επανάληψη διασύρει το όνομα του Παναθηναϊκού και την ιστορία του εντός και εκτός γηπέδων και έχει αποδείξει ότι το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει και ο μόνος γνώμονας στο οτιδήποτε πράττει είναι το οικονομικό συμφέρον του, αλλά και η εξυπηρέτηση τρίτων, ο άλλος δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος για να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ήμουν εγώ, ειδικά όταν είμαι υπό ένα καθεστώς αποχώρησης και εύρεσης αγοραστή».

Πολύ χαρακτηριστική ατάκα, δεν σηκώνει και πολλές… διαφορετικές ερμηνείες… Έτσι είναι. Όταν πέφτεις με τα «μούτρα» στη «συμμαχία» της «εξυγίανσης», έρχεται, αναπόφευκτα και ο διασυρμός. Και, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ήρθε…

Διαβάστε επίσης

Γνωστό το θέμα του ΠΑΟΚ με τις… «απροσεξίες»

Γνωστό το θέμα του ΠΑΟΚ με τις… «απροσεξίες»

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό «απροσεξία» στο ότι ο ΠΑΟΚ έδωσε φόρα-παρτίδα τα προσωπικά στοιχεία του Μάριου Σιαμπάνη, να τονίσουμε, απλώς, ότι… την έχουν μια… «απροσεξία», γενικά, στον «δικέφαλο».