Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας χρόνος από την ξεφτίλα της πολυιδιοκτησίας

Ένας χρόνος από την ξεφτίλα της πολυιδιοκτησίας
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 - 15:16

Έκλεισε ένα χρόνος από τότε που ο Ολυμπιακός αποκάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Όμως, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν έχει κάνει αντίστοιχη ενέργεια, σαν το εξώδικο του Ολυμπιακού στους Θεσσαλονικείς για το συμβόλαιο του Σιαμπάνη, δεν υλοποίησε ούτε τις απειλές του για μηνύσεις και αγωγές.

Ως γνωστόν η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας επανεκδικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ηδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση της απόφασης.

Θυμίζουμε ότι η πλευρά του Ολυμπιακού ήταν καταπέλτης, είχε επιχειρήματα και τόνισε ότι:

-«Από το 2013 ο κύριος Σαββίδης έχει στήσει ένα δίκτυο στενών συνεργατών, εντολοδόχων. Ο κύριος Κοντάρεφ, ο κύριος Ανισίμοφ, ο κύριος Καλπαζίδης».

-«Δεν χωράει αμφιβολία ότι έγινε απόκτηση ελέγχου της Ξάνθης από παρένθετο πρόσωπο από τον ΠΑΟΚ».

-«Είναι κοινό μυστικό στον ποδοσφαιρικό κόσμο ότι η Ξάνθη ανήκει από το 2018 στον Σαββίδη».

-«To CAS λέει ότι η ΕΠΟ και τα όργανα της δεν μπορούν να αγνοήσουν τα συμπεράσματα της ΕΕΑ και ότι ο ΠΑΟΚ έχει το βάρος να αντιστρέψει την κατηγορία».

-«Η διαδικασία μας δεν μπορεί να έρθει σε ζητήματα που κρίθηκαν και αποφασίστηκαν από το CAS».

-« Η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS και άρα η ποινή της δεν σβήνεται. Η Ξάνθη αναγνώρισε και ομολόγησε ότι δεν άσκησε έφεση».

-«Το CAS όχι μόνο δεν αμφισβήτησε την απόφαση της ΕΕΑ, αλλά επισήμανε ότι η Εφέσεων δεν μπορεί να αγνοήσει την ΕΕΑ γιατί η απόφαση της έχει νομιμότητα».

-«Από το 2013 ο κύριος Ανισίμοφ και ο κύριος Καλπαζίδης έχουν κοινή πορεία. Όλες οι απολήξεις και οι συνδέσεις στο σχεδιάγραμμα, καταλήγουν στον κύριο Σαββίδη».

-«Πριν το 2016 ο Καλπαζίδης δεν έχει προσκομίσει ούτε μία φορά φορολογική δήλωση. Ήταν μέσα σε τόσο μεγάλες εταιρίες και δεν έκανε δήλωση πάνω από 30.000 ευρώ».

-«Αφού ο Καλπαζίδης αποκτά την RFA και η RFA ομολογεί στο υπόμνημα της, ο τζίρος που εξαρτάται από άλλες εταιρίες Σαββίδη, είναι το 29,7%, το 1/3, της. Άλλη μία ένδειξη εξάρτησης».

-«Η Βίαλαντ είναι σαρξ εκ της σαρκός από την ΠΑΕ Ξάνθη»

-«Δεν υπάρχει ούτε μια απόφαση που να μην έχει συμμορφωθεί η αθλητική δικαιοσύνη με απόφαση της ΕΕΑ από το 2002».

-«Το συμπέρασμα είναι ότι το 2018 οι μετοχές της Βιαλάντ μεταβιβάστηκαν στην RFA αντί 3,3 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα 3,3 εκατομμύρια δεν ήταν η αξία της Βιαλάντ, ήταν ο έλεγχος της ΠΑΕ Ξάνθης.

-«Μας ενδιαφέρει ο έμμεσος έλεγχος στη διοίκηση μιας εταιρίας, εδώ έχουμε μια παρανομία που ο νόμος προσπαθεί να προλάβει».

-«Η θεωρία και η νομολογία μας λέει ότι χρειάζονται πολύ λιγότερα στοιχεία απ' όσα έχουμε προσκομίσει».

Διαβάστε επίσης