Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διαιτησία: Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα

Διαιτησία: Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 20:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το θολό τοπίο, αντί για διαφάνεια, δεν τιμά καθόλου την ΚΕΔ και ειδικότερα τον Κλάτενμπεργκ που μόνο για την τηλεκριτική ενδιαφέρεται. Παραμένει άγνωστο τι κάνουν οι συνεργάτες του Κλάτενμεργκ, ο Βορειοιρλανδός Σνόντι και ο Πορτογάλος Καπέλα αλλά και τι ακριβώς συμβουλεύουν τον Αγγλο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο (!) οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, όπως και οι Καλύβας, Ιωσηφόγλου, Κόκκοτου και παράλληλα γιατί είναι τόσοι πολλοί οι... αρμόδιοι στη διαιτησία.

Ο κανονισμός διαιτησίας είναι σαφής. Σύμφωνα με το άρθρο 35 υπάρχει αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ για κάθε κατηγορία. Άρα, έπρεπε να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Όμως, ξεχάστε τον κανονισμό, η διαιτησία είναι ένας χώρος που πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, άρα αυτός είναι ο πιο σοβαρός λόγος για να γνωστοποιηθούν οι αρμοδιότητες.

Όμως, φαίνεται πως το τελευταίο δεν ενδιαφέρει κανέναν. Όπως δεν τους ενδιαφέρει να αλλάξουν τα πράγματα, αν και τα λάθη των ρέφερι διαδέχονται το ένα το άλλο.

Επιβάλλεται λοιπόν ο Κλάτενμπεργκ να ανακοινώσει τις αρμοδιότητες. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ επειδή θα εκτεθεί! Πως θα δικαιολογηθεί ότι ο Τριτσώνης είναι εκπαιδευτής στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Γιατί την αρμοδιότητα αυτή να μην έχει το μέλος της ΚΕΔ που είναι αρμόδιο για την εκπαίδευση και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Πως είναι δυνατόν να έχει μείνει ο Κουκουλάκης για να φτιάξει το... ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ενώ ήταν αρμόδιος για το VAR!

Πως είναι δυνατόν ο Αγγλος να μην έχει αλλάξει τους Καλύβα, Ιωσηφόγλου και να παραμένουν αρμόδιοι για τους ορισμούς της Γ' Εθνικής και των πρωταθλημάτων νέων, όταν, ειδικά την προηγούμενη σεζόν, γίνονταν «τέρατα και σημεία» στις προαναφερόμενες κατηγορίες;

Επίσης, ένα ακόμη ερώτημα αποτελεί, γιατί ενώ είναι τόσοι πολλοί, φέτος σε αυτούς προστέθηκε και η Κόκκοτου ως αρμόδια για τη διαιτησία στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

Γελάει ο κόσμος με όσα γίνονται. Δεν... παίζονται οι άνθρωποι!

Διαβάστε επίσης