Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η νέα χρονιά να γεμίσει τις κερκίδες και τις καρδιές μας...

Η νέα χρονιά να γεμίσει τις κερκίδες και τις καρδιές μας...
Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021 - 00:03

Το 2020 φεύγει και στο μυαλό μας αφήνει χαραγμένες αμέτρητες στιγμές, άλλες κακές και άλλες καλές. Η πανδημία του κορονοϊού χτύπησε όλο τον πλανήτη και οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων άλλαξαν. Μαζί τους όμως άλλαξε και ο αθλητισμός. Ναι μπορεί να μην το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μας, όμως για πολλούς είναι από τα κυριότερα. Προφανώς και δεν μπορούμε να κάτσουμε να αναλύσουμε το πλήγμα που γνώρισε το κάθε άθλημα ξεχωριστά, μπορούμε όμως να μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό.

Την ομάδα που όλοι αγαπάμε! Μπορεί η χρονιά που πέρασε να ήταν άσχημη, λόγω του ιού, όμως οι ερυθρόλευκοι έκαναν μία από τις καλύτερες χρονιές τους (αν όχι την καλύτερη) την τελευταία 10ετία. Σήκωσαν το Πρωτάθλημα, πήραν το Κύπελλο και έφτασαν μία ανάσα από τους «8» του Europa League. Στην Ελλάδα δεν είχαν αντίπαλο και αυτό φάνηκε από νωρίς.

Όλοι έμοιαζαν νάνοι μπροστά του και έτρεμαν στην ιδέα ότι θα παίξουν κόντρα στον Θρύλο. Η σεζόν 2019-2020 ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό στις 6 Αυγούστου, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο για όλους. Με ελάχιστες ημέρες ξεκούρασης ξεκίνησε η σεζόν που διανύουμε τώρα και η ομάδα κατάφερε να βγει δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι μέσα σε όλα και πρώτη σε όλα. Οπότε όπως καταλαβαίνετε το νερό έχει ήδη μπει στο αυλάκι για την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος.

Αυτό όμως που περιορίζει τη χαρά, είναι και πάλι ο κορονοϊός. Δυστυχώς τα γήπεδα έχουν αδειάσει. Οι κερκίδες παραμένουν χωρίς κόσμο για παραπάνω από 9 μήνες και αυτό είναι κάτι που στεναχωρεί πρώτα από όλα τους παίκτες. Γιατί μην ξεχνάτε πως και εκείνοι δεν είναι μηχανές. Χρειάζονται την στήριξη, την φωνή, την ηδονή τέλος πάντων. Και η αλήθεια είναι πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Όπως είχε αναφέρει και σε πανό της η Θύρα 7 το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν είναι τίποτα. Και πώς να τους αδικήσει κανείς; Η ευχή λοιπόν για το 2021, μετά την υγεία φυσικά, είναι να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.

Να δώσει και πάλι στον αθλητισμό ζωή και ρυθμό στις καρδιές των αθλητών και αυτό είναι κάτι που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ούτε με τίτλους, ούτε με νίκες. Η αγάπη για την ομάδα είναι η αρχή και το τέλος στις καρδιές των οπαδών!

Διαβάστε επίσης