Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλύτερες στιγμές 2020: Πρόκριση βγαλμένη από τα πιο ερυθρόλευκα όνειρα!

Καλύτερες στιγμές 2020: Πρόκριση βγαλμένη από τα πιο ερυθρόλευκα όνειρα!
Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021 - 16:31

Για τον Ολυμπιακό η χρονιά που πέρασε επιφύλασσε πολλές όμορφες στιγμές. Πάθους, τρέλας, περηφάνιας και ηδονής. Στις 27/02/2020 ο Θρύλος ταξιδεύει στο Λονδίνο με σκοπό να κυνηγήσει την πρόκριση στους «16» του Europa League απέναντι στην Κυπελλούχο Αγγλίας , Άρσεναλ η οποία ήταν και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Πέδρο Μαρτινς και οι παίκτες του παρά την ήττα στο Καραϊσκάκη με 1-0 πίστευαν μέχρι τέλους στην πρόκριση. Το είχαν δηλώσει άλλωστε επανειλημμένα ότι ήρθαν στην Αγγλία για να πάρουν την πρόκριση. Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να χάνουν κάποιες ευκαιρίες και τον Ολυμπιακό να δείχνει από νωρίς ότι μπορεί να καταφέρει το απίστευτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παπέ Σισέ μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά θα ανοίξει το σκορ και θα γεμίσει ελπίδα και περηφάνια όλο τον ερυθρόλευκο κόσμο. Η ομάδα χάνει ευκαιρίες, πιέζει. Ο Λένο κάνει μία από τις επεμβάσεις της χρονιάς στο σουτ του Τσιμίκα και κρατάει όρθια την ομάδα του Αρτέτα.

Στη συνέχεια η Άρσεναλ γίνεται απειλητική, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως όλοι στάθηκαν σαν βράχοι, με τον Σα να κάνει μία εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Πέπε.

Το παιχνίδι πάει στην παράταση. Ο Θρύλος χάνει δύο μοναδικές ευκαιρίες να κάνει το 0-2 και να τελειώσει το παιχνίδι. Στο 113’ ο Ομπαμεγιάνγκ με ένα άπιαστο γυριστό θα ισοφαρίσει για την Άρσεναλ και θα την οδηγήσει ένα βήμα πριν την πρόκριση.

Η συνέχεια όμως θα είναι βγαλμένη από τα πιο ερυθρόλευκα όνειρα… Ο Μασούρας εκτελεί άσχημα το κόρνερ, η μπάλα φτάνει στον Ομάρ, εκείνος με αυτοθυσία ξαναδίνει στον Μασούρα, εκείνος σεντράρει, πετάγεται ο Ελ Αραμπί…1-2!

Ο Ολυμπιακός παίρνει μία από τις πιο ιστορικές προκρίσεις ελληνικών ομάδων μέσα στο Λονδίνο και φτάνει στους «16» του Europa League.

Διαβάστε επίσης