Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σ’ αυτά τα ματς μπαίνεις «με το μαχαίρι στα δόντια»!

Σ’ αυτά τα ματς μπαίνεις «με το μαχαίρι στα δόντια»!
Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021 - 14:23

Τακτικές γνωστές, παλιές, αλλά, ΟΚ, θεμιτές, στον «πόλεμο νεύρων» πριν από ένα ντέρμπι! Η ΑΕΚ έβγαλε τις τελευταίες ημέρες… συμπάθεια (προφανώς και όχι κυριολεκτικά) προς τον Ολυμπιακό. Ο Χιμένεθ δήλωσε ότι δίκαια είναι πρώτος, ο Νεντελτσεάρου ότι ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος και πάει λέγοντας.

Και ο Ολυμπιακός; Απλώς δεν… τσιμπάει. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ απόψε θα μπει στο γήπεδο για να… ματώσει και να ρίξει τον Θρύλο από την κορυφή, αν μπορεί! Όχι για… ιδίον όφελος, αυτή τη στιγμή, αφού είναι αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Αλλά όπως και να το κάνεις, ένα ντέρμπι είναι… αλλιώς. Θες να το πάρεις και να ρίξεις τον άλλο από την κορυφή, ακόμη και αν δεν ανεβαίνεις εσύ ο ίδιος. ΑΥΤΟ είναι που πρέπει να έχει στο νου του, ο Ολυμπιακός. ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Ούτε… φιλοφρονήσεις, ούτε… αγάπες, ούτε τίποτα.

Καμία αγάπη δεν έχει η ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό και το έχει δείξει με την στάση της όλα αυτά τα χρόνια. Δεν αλλάζει τώρα αυτό. Και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει επ’ ουδενί να μπει… χαλαρός στο ματς, αποδεχόμενος τα όσα… καλά λέει η αντίπαλός του, για εκείνον! Απόψε το βράδυ, ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει… καμικάζι, στο γήπεδο! Να «πεθάνει» πάνω στο χορτάρι, όπως λέμε στην υπερβολή του, για να φτάσει στη νίκη! Και να εξασφαλίσει το τρίποντο.

Είναι ανώτερη ομάδα, από την ΑΕΚ. Είναι πιο δυνατός, πιο οργανωμένος, έχει καλύτερους παίκτες, μεγαλύτερη ποιότητα. Αλλά τις περισσότερες φορές, αυτά πάνε… περίπατο, στα ντέρμπι. Σε αυτά, εκείνο που μετράει είναι το ποιος θα μπει «με το μαχαίρι» στα δόντια! ΜΟΝΟ έτσι κερδίζονται τα ντέρμπι! Μόνο έτσι «πατάς» τον άλλο και να τον βάζεις στη θέση του. Και ΜΟΝΟ έτσι πρέπει να μπει ο Ολυμπιακός, απόψε, στο Καραϊσκάκη!

Διαβάστε επίσης