Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής της Αϊντχόφεν με τον Άγιαξ

Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής της Αϊντχόφεν με τον Άγιαξ
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 - 20:01

Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Αϊντχόφεν και Άγιαξ στο ντέρμπι κορυφής του ολλανδικού πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League κατάφερε να προηγηθεί από πολύ νωρίς με το τρομερό γκολ του Ζάχαβι, το οποίο προήλθε από εκπληκτική ασίστ του Μάλεν με τακουνάκι.

Στη συνέχεια οι δυο τους συνεργάστηκαν και πάλι υποδειγματικά και ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 0-2, μόλις στο 21ο λεπτό.

Στη συνέχεια ο Άγιαξ ανέβασε στροφές και πίεσε πάρα πολύ και είχε δοκάρι στο 28'. Στο 40' ο Πρόμες θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και θα κάνει το 1-2 και θα βάλει ξανά τον «Αίαντα» στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και πίεζαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που ήρθε τελικά με το όμορφο πλασέ από τον Άντονι στο 65ο λεπτό. Λίγο νωρίτερα η Αϊντχόφεν είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες, όμως ο Ονάνα κράτησε όρθιο τον Άγιαξ.

Παρά την ασφυκτική πίεση του Άγιαξ, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 2-2 και δεν άλλαξε κάτι στη βαθμολογία. Η ομάδα του Άμστερνταμ παραμένει πρώτη με 35 βαθμούς, ενώ η Αϊντχόφεν ακολουθεί με 34.

Διαβάστε επίσης