Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θέλουν πρόεδρο-«γλάστρα» στην ΕΠΟ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θέλουν πρόεδρο-«γλάστρα» στην ΕΠΟ
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 - 21:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μονά ζυγά δικά της τα θέλει η «εξυγίανση» που βάζει όρους, ώστε να παραμείνει η βρωμιά και η σαπίλα στο ποδόσφαιρο. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν θέλουν την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αλλά να παραμείνει... παραδομένη και μη ανεξάρτητη η ακατάλληλη ΕΠΟ, αφού δεν είναι κρυφό ποιες ομάδες και, το κυριότερο, ποιοι παράγοντες και παρα-παράγοντες την ελέγχουν.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θέλουν πρόεδρο-γλάστρα στην ομοσπονδία. Από τη μια λένε «ναι» σε πρόεδρο κοινής αποδοχής, από την άλλη δεν θέλουν συμβούλιο κοινής αποδοχής, ούτε στελέχη επιλογής του προέδρου κοινής αποδοχής. Άρα, θέλουν άλλοθι για να συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα!

Πρόκειται για την αποθέωση του παραλογισμού ή καλύτερα έχουμε να κάνουμε με θέατρο του παραλόγου. Ακόμη και παιδιά του νηπιαγωγείου βλέπουν ότι οι δυο ΠΑΕ ουσιαστικά δεν θέλουν μια κανονική ομοσπονδία. Άλλωστε, ξεκάθαρα, διατυμπανίζουν τον έλεγχο των προέδρων των ΕΠΣ και παράλληλα. πάντα μέσω δημοσιευμάτων κάποιων ΜΜΕ της «εξυγίανσης», φαίνεται ότι η ΕΠΟ έχει αλωθεί από συγκεκριμένα συμφέροντα.

Όμως, τι είδους πρόεδρος κοινής αποδοχής θα είναι κάποιος, αν δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε μια δική του πρόταση επειδή το ΔΣ θα έχει άρωμα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ; Τι είδους πρόεδρος κοινής αποδοχής θα είναι κάποιος, αν δεν έχει στελέχη της αρεσκείας του για να συνεργάζεται και παραμείνουν οι ίδιοι που... θεμελίωσαν την «εξυγίανση»;

Παρένθεση: Μέχρι και ο Αλαφούζος εκτίθεται με το να θέλει να βάλει την Μπαλωμένου στην ΕΠΟ και από την άλλη να προσπαθεί για πρόεδρο κοινής αποδοχής! Γιατί βιάζεται τόσο να περάσει το... δικό του; Σα να χωρίζουν τα... λάφυρα και όποιος προλάβει, πρόλαβε.

Επίλογος: Από την αρχή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έδειξαν ότι δεν θέλουν να υπάρχει ηρεμία στο ποδόσφαιρο και να γίνουν βήματα προόδου. Μέχρι να «ναυαγήσει», εξαιτίας των όρων τους η υποψηφιότητα Ζαγοράκη, έψαχναν δικαιολογίες και «έβγαζαν» ότι τους έφταιγε ο Αυγενάκης και ότι τάχα δεν τον θέλουν, ενώ η πρόταση για πρόεδρο κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ στηρίζεται και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και κάτι ακόμη: Η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει εκλογές για τις 19 Ιανουαρίου, όμως την Παρασκευή (15/01) θα συνεδριάσει για να τις αναβάλει καθώς απαγορεύονται οι μετακινήσεις, λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό.

Ήταν αναμενόμενο ότι δεν θα γίνουν, αν και κάποιοι σκέφτονταν να οργανώσουν... επιχείρηση, διακινδυνεύοντας μέχρι και τα πρόστιμα των προέδρων ΕΠΣ για άσκοπη μετακίνηση, όμως φοβήθηκαν την ξεφτίλα. Λεπτομέρεια αποτελεί ότι οι εκλογές δεν προβλέπονται από το καταστατικό της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Σιγά ρε Σνάουτσερ, ηρέμησε

Σιγά ρε Σνάουτσερ, ηρέμησε

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, ας δει μία τη βαθμολογία