Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έπρεπε να είναι σπίτι τους

Έπρεπε να είναι σπίτι τους
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 - 22:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν ο Κλάτενμπεργκ έκανε τις εκκαθαρίσεις που είχε δεσμευτεί, αλλιώς δεν θα αναλάμβανε την ΚΕΔ, οι Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) θα έπρεπε να είναι σπίτι τους. Παρόλα αυτά ο Αγγλος φάνηκε ασυνεπής, με αποτέλεσμα στον πίνακα της Superleague να υπάρχουν διαιτητές που δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο.

Οι Διαμαντόπουλος και Παπαδόπουλος είναι και διεθνείς, «λεπτομέρεια» που... εξηγεί γιατί στα ντέρμπι θα παίζουν ξένοι ρέφερι για πολλά χρόνια ακόμη. Κάνουμε την ανάλυση των ορισμών τους επειδή είναι οι δυο διαιτητές που έβαλαν στο ματς της Κυριακής 17/01, Ολυμπιακού-ΠΑΣ Γιάννινα, θα σφυρίξει ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), ενώ στο VAR θα είναι ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Ο Διαμαντόπουλος ήταν τέταρτος του Λετονού Τρεϊμάνις στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 και από τότε άρχισε να παίρνει σερί ορισμούς! Θυμίζουμε ότι ο Τρεϊμάνης έκανε μεγάλο λάθος στο 36'. Εβγαλε κίτρινη αντί για κόκκινη στον Σιμόες για κλωτσιά εκτός φάσης στον Τιάγκο Σίλβα που δεν ήταν μόνο αντιαθλητική, ο ορισμός της κόκκινης κάρτας, αλλά έβγαινε επικίνδυνα και θα μπορούσε ο Ελ Αραμπί να του δώσει τη μπάλα.

Ούτε η «σκληρή εξυγίανση» του Περέιρα δεν έβαζε τον Διαμαντόπουλο στον Ολυμπιακό. Πέρσι είχε κάνει μια τραγική διαιτησία και στέρησε βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Αναφερόμαστε στο ματς στην Ξάνθη (0-0), όπου δεν έδωσε πέναλτι του τερματοφύλακα Αμπάντ στον Ελ Αραμπί.

Ο Παπαδόπουλος, αν και η UEFA, «παγώνει» τους διαιτητές που αδικούν συγκεκριμέενς ομάδες, φέτος μπαίνει συχνά στον Ολυμπιακό, αν και τον έχει αδικήσει σε όλα τα προηγούμενα φετινά παιχνίδια. Στο Λαμία-Ολυμπιακός 0-6, στη φάση του 0-1 ήταν στο VAR και δεν ειδοποίησε τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) να δείξει κόκκινη κάρτα στον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με γροθιά χτύπησε τον Σεμέδο στο κεφάλι. Μέχρι και ο ίδιος ως ρέφερι στο Ολυμπιακός-Βόλος 4-1 στη φάση του 1-1 δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα Γκαραβέλη που πήγε με τις τάπες και χτύπησε τον Μασούρα στο κεφάλι και στο μάτι και τον Περέα για σκληρό τάκλιν στον Τιάγκο Σίλβα.

Διαβάστε επίσης