Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο διαιτητής που συνελήφθη σε βίλα «οργίων» στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! (video)

Ο διαιτητής που συνελήφθη σε βίλα «οργίων» στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! (video)
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 - 16:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στις 29 Μάϊου 2020 η είδηση με πρωταγωνιστή τον Σλοβέντο διαιτητή Σλάβκο Βίντσιτς έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο 40χρονος διεθνής ρέφερι, ο οποίος θα σφυρίξει για δεύτερη φορά ματς στην Τούμπα καθώς ο Κλάτενμπεργκ τον όρισε στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, είχε συλληφθεί σε βίλα «οργίων» στη Βοσνία.

Ο διεθνής ρέφερι, της ελίτ κατηγορίας της UEFA, ήταν γνωστός και στην Ελλάδα. Είναι ο ρέφερι που σφύριξε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-2 και έκανε... πάταγο! Μέχρι το 101' έπαιζαν ποδόσφαιρο όταν ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με πέναλτι του Βιεϊρίνια, το οποίο χρειάστηκε πέντε λεπτά να ισχυριστεί. Επίσης, ο Βίντσιτς σφύριξε και Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1.

Θυμηθείτε την είδηση:

O 40χρονος ρέφερι, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, είχε συλληφθεί σε βίλα «οργίων» στην πόλη Μπιεγέλινα της Βοσνίας, μαζί με άλλους 9 άντρες και 26 γυναίκες, μετά από έφοδο της τοπικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η... διοργανώτρια του «πάρτι» Τιγιάνα Μαξίμοβιτς συνελήφθη εν πλω όταν προσπάθησε να περάσει τα σύνορα και να διαφύγει μέσω του ποταμού Ντρίνα. Στη βίλα βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών (κοκαΐνης) αλλά και όπλα. Έτσι η Μαξίμοβιτς κατηγορήθηκε για μαστροπεία, παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Βίντσιτς αφέθηκε ελεύθερος και δήλωνε ότι δεν έχει σχέση με τη βίλα των «οργίων». Παράλληλα είχε και τη στήριξη της ΠΟ Σλοβενίας. Επίσης, εξιστόρησε στο μέσο της πατρίδας του "Vecer" το τι ακριβώς συνέβη.

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με τους ανθρώπους του κυκλώματος που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας και πως βρέθηκε στο συγκεκριμένο μέρος που έγινε η έφοδος των αστυνομικών καθώς είχε δεχτεί πρόσκληση για να συμμετάσχει σε επιχειρηματικό γεύμα. Ακόμη τόνισε ότι δεν του έγινε δίωξη:

«Βρέθηκα σε αυτό το ράντσο κατά τύχη. Έχω τη δική μου εμπειρία, ήμουν στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη για ένα επιχειρηματικό ραντεβού. Αποδέχτηκα μία πρόσκληση για γεύμα, που αποδείχτηκε πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Το μετανιώνω", τόνισε αρχικά στη συνέντευξή του ο διαιτητής.

Και συνέχισε: «Καθόμουν στο τραπέζι μαζί με τους ανθρώπους της εταιρίας μου και εντελώς ξαφνικά εισέβαλε η αστυνομία και έγινε ό,τι έγινε. Δεν έχω καμία σχέση με το κύκλωμα που συνέλαβαν και είναι υπό κράτηση, ούτε είναι επιχειρηματικοί συνεργάτες μου. Ναι, είναι αλήθεια πως πήγαμε όλοι στο αστυνομικό τμήμα, ζήτησαν για μάρτυρες και όταν αποδείχτηκε πως δεν τους γνωρίζαμε, μας άφησαν να φύγουμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας, Βλάντο Σάιν, υπερασπίστηκε τον Βίντσιτς, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από επίσημες και ανεπίσημες πηγές, αλλά και από τον ίδιο τον Σλάβκο, δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία εις βάρος του, ούτε εκκρεμεί δίωξη εις βάρος του. Βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Τον είχαν προσκαλέσει σε ένα πάρτι που ήταν πολλά άτομα, δεν γνώριζε τους περισσότερους. Έγινε έφοδος, 15 άτομα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν ως μάρτυρες. Ο Σλάβκο είναι ήδη στην Σλοβενία. Εκτιμώ πως αυτή η ιστορία είναι μία σειρά από ατυχή περιστατικά».

Διαβάστε επίσης