Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Κλάτενμπεργκ εκτέθηκε μέσω της Κύπρου

Ο Κλάτενμπεργκ εκτέθηκε μέσω της Κύπρου
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 10:19
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κατάντησαν το VAR από εργαλείο του ποδοσφαίρου σε εργαλείο της... εξυγίανσης, αυτό το ξέρουν άπαντες. Σα να μην έφτανε αυτό, εξίσου εξωφρενικό είναι ότι έγινε και το... όχημα για να παίρνουν «βραβεία» και να έχουν ασυλία όσοι διαιτητές κάνουν λάθη, άρα να παίρνουν σερί ορισμούς όσοι δείχνουν να έχουν φιλοσοφία «εξυγίανσης». Ναι, εκεί το κατάντησαν.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι υπάρχει μια στασιμότητα στην εκπαίδευση και στην πιστοποίηση διαιτητών για το VAR. Το καλοκαίρι του 2019 εκπαιδεύτηκαν 15 ρέφερι, αυτοί που, κατά σύμπτωση, έχουν εκτεθεί με τα λάθη που κάνουν και από τότε η διαιτησία και το ποδόσφαιρο είναι υποχρεωμένη να τους ανέχεται.

Για αυτή τη στασιμότητα, για το ότι δεν εκπαίδευαν άλλους, το πήγαιναν από δικαιολογία σε δικαιολογία. Σημειώστε, ότι η εκπαίδευση μπήκε στην... κατάψυξη τόσο επί Περέιρα όσο και επί Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ. Η τελευταία δικαιολογία ήταν ο κορονοϊός.

Όμως, εκτέθηκαν μέσω της Κύπρου. Για την ακρίβεια προκάλεσαν μέσω της Κύπρου. Στη Μεγαλόνησο αποφάσισαν το καλοκαίρι να βάλουν VAR και μέχρι τον Δεκέμβριο εκπαιδεύτηκαν οι ρέφερι και μάλιστα από τον Κουκουλάκη, τον οποίο ο Κλάτενμπεργκ κράτησε ως σύμβουλό του!

Το γεγονός ότι το VAR είναι προνόμιο των μισών ρέφερι, όλα αυτά αποτελούν και μεγάλη πρόκληση αλλά και απόδειξη ότι στη διαιτησία υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δεν πιστοποιήθηκαν ούτε οι 5-6 ρέφερι που τους έλειπαν ώρες από το καλοκαίρι του 2019!

Δεν είναι δυνατόν το VAR να αποτελεί προνόμιο των μισών ρέφερι του πίνακα! Πως εξηγείται αυτό; Γιατί στην Κύπρο πιστοποίησαν διαιτητές και δεν έγινε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Γιατί η τωρινή ΚΕΔ δεν εκπαίδευσε ούτε τους ρέφερι που ανέβηκαν το καλοκαίρι ώστε να έχουν δικαίωμα να σφυρίζουν αγώνες; Πάλι, για να ορίζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι;

Διαβάστε επίσης