Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Εντάξει, το καταλάβαμε ότι δεν… (video+photo)

Εντάξει, το καταλάβαμε ότι δεν… (video+photo)
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 11:38

Βγήκε η κούλα και διέψευσε, πάλι, ότι έκανε πρόταση, βελτιωμένη κιόλας, στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, για να επιστρέψει στην Ελλάδα, για λογαριασμό του… επενδυτή. Τόσες φορές έχουμε αναφερθεί στο θέμα, τον τελευταίο καιρό, ας αναφερθούμε ακόμη μία. Για να το… εμπεδώσουμε.

Το ξέρουμε, λοιπόν, ότι στην Ελλάδα, ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μπορούν να κάνουν μεταγραφές… Παπασταθόπουλου. Και του κάθε Παπασταθόπουλου. Εννοούμε, μεταγραφές ενός καλού ποδοσφαιριστή, Έλληνα ή ξένου, με όνομα και αξία και την καριέρα του ακόμη σε καλό σημείο και όχι σε… φθίνουσα πορεία.

ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τέτοιου είδους μεταγραφές, στην Ελλάδα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο οικονομικό. Το οικονομικό, λίγο έως πολύ, μπορεί κάποιος, πες, να το… λύσει. Με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσει το ‘κεφάλαιο’ που απαιτείται για τέτοιου είδους μεταγραφές. Άλλο είναι το θέμα. Η προοπτική. Η αξίας της ομάδας. Η συνολική ατμόσφαιρα, γύρω από αυτή. Η Ευρώπη. Ο πρωταθλητισμός.

Το να δελεάσει η (κάθε) κούλα, τον (κάθε) Σωκράτη με το… γήπεδο, είναι το εύκολο. Και όντως ένας παίκτης μπορεί να πειστεί, από κάτι τέτοιο και να αποφασίσει να κάνει μια τέτοια κίνηση. Αλλά ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής δεν θα είναι, κατά κανόνα, σε καλό σημείο στην καριέρα του, ικανός να δώσει πράγματα, ποδοσφαιρικά, στο υψηλότερο επίπεδο. Αλλά και να πάρει πράγματα, από την ομάδα του. Με διακρίσεις, τίτλους κλπ. Θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ένας ποδοσφαιριστής προς τη… δύση, ο οποίος θα θέλει, απλώς, να… ηρεμήσει. Και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, εν προκειμένω, δεν δείχνει έτοιμος να… ηρεμήσει. Αλλά δείχνει να έχει πολλά ακόμη να πάρει και να δώσει, στο ποδόσφαιρο…

Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, δεν λέμε, εμείς ότι ο Ολυμπιακός παίρνει Παπασταθόπουλο. Αλλά ότι στην Ελλάδα είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να φέρει ‘Παπασταθόπουλους’.

Διαβάστε επίσης