Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τεράστια μεταγραφή! Παίκτης υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα!

Τεράστια μεταγραφή! Παίκτης υπέρβαση για τα ελληνικά δεδομένα!
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 - 19:49

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται πλέον ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς και για την ακρίβεια ο μόνος που μπορεί να θεωρηθεί πως είναι σε ανώτερο επίπεδο είναι ο Κώστας Μανωλάς.

Ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ έχει αγωνιστεί σε μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού και έχει δείξει πως το επίπεδο του είναι πολύ υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα. Μίλαν, Βέρντερ, Ντόρτμουντ και φυσικά η λονδρέζικη ομάδα συνθέτουν το πλούσιο βιογραφικό του το οποίο είναι γεμάτο από επιτυχίες και διακρίσεις. Πέραν αυτού έχει διατελέσει και αρχηγός της Εθνικής ομάδας για μερικά χρόνια.

Πάμε να ξετυλίξουμε μαζί το κουβάρι της μεγάλης καριέρας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου...

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αίαντα Καλαμάτας και δεν άργησε να μετακομίσει στον Απόλλωνα Πεταλιδίου, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις μικρές κατηγορίες. Λίγο αργότερα θα πάει στην ΑΕΚ όπου μέσω αυτής θα γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό. Στην αρχή δόθηκε δανεικός στη Νίκη Βόλου, ενώ μόλις γύρισε στην Ένωση δεν άργησε να πάρει φανέλα βασικού.

Το καλοκαίρι του 2008 θα έρθει πρόταση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Τζένοα η οποία θα προσφέρει 2.7 εκατομμύρια για την απόκτηση του και κάπως έτσι θα ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι για τον Έλληνα αμυντικό.

Στη Τζένοα ο Σωκράτης είχε μία καλή παρουσία και σημείωσε 59 συμμετοχές με τα χρώματα των «ροσομπλού» και δεν άργησε και εκεί να κάνει τη διαφορά στα ιταλικά γήπεδα.

Το καλοκαίρι του 2010 αποκτήθηκε από τη Μίλαν έναντι 4.5 εκατομμυρίων με την οποία όμως δεν πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε. Με τη φανέλα των «ροσονέρι» αγωνίστηκε μόλις 7 φορές και δεν κατάφερε να διακριθεί. Φυσικά αυτό δεν σήμαινε πως δεν θα έβρισκε συμβόλαιο σε ομάδα του εξωτερικού.

Επόμενη στάση για τον Σωκράτη ήταν η Γερμανία και συγκεκριμένα η Βέρντερ Βρέμης, η οποία τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού, ενώ στη συνέχεια τον αγόρασε για 3.5 εκατομμύρια. Φόρεσε τη φανέλα της Βέρντερ 61 φορές και ήταν από τους παίκτες που ξεχώριζε για την ομάδα.

Μετά θα έρθει ίσως το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό κεφάλαιο της καριέρας του και το καλοκαίρι του 2013 θα πάρει μεταγραφή στη Ντόρτμουντ, έναντι 10 εκατομμυρίων. Στη Βεστφαλία θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του και φυσικά ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης. Αγαπήθηκε όσο λίγοι, ενώ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πολύ καιρό. Με την Ντόρτμουντ κατέγραψε κάτι λιγότερο από 200 συμμετοχές πριν αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2018.

Τότε η Άρσεναλ θα προσφέρει 16 εκατομμύρια και θα τον κάνει δικό της. Στο Λονδίνο θα καταγράψει 44 συμμετοχές με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» και αποχώρησε ελεύθερος πριν από λίγες ημέρες.

Επομένως ένας παίκτης από την «ελίτ» των ευρωπαϊκών γηπέδων πλέον θα φοράει τη φανέλα του Θρύλου. Έχει αγωνιστεί στα περισσότερα από τα μεγάλα πρωταθλήματα και μάλιστα έχει καταγράψει πολλές επιτυχίες.

Διαβάστε επίσης