Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τον ισοπέδωσε απλά! Τον ξεβράκωσε! 3-0 αντί για 6-0...

Δεν τον ισοπέδωσε απλά! Τον ξεβράκωσε! 3-0 αντί για 6-0...
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 - 21:21

Πάρτι Θρύλου και νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟΚ είχαμε στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την ομάδα της Θεσσαλονίκης και βρέθηκε στο +15! Ο Ελ Αραμπί στο 50’, ο Καμαρά στο 77’ και ο Βρουσάι στο 89’ πέτυχαν τα γκολ του Θρύλου που είχε και 3 δοκάρια, με Μπρούμα στο 39’, με Καμαρά στο 70’ και με Βρουσάι στο 89’!

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο πήρε τον έλεγχο. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 4’ με το σουτ του Κρμέντσικ από πλάγια θέση, αλλά ο Σα απέκρουσε με τα πόδια. Ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέραμε ανέβηκε μετά το 15λεπτο, είχε την κατοχή και απείλησε στο 20’ με το δοκάρι του Μπρούμα, αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη, μιας και υποδείχθηκε οφσάιντ στον Ελ Αραμπί. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 33’ με τον Ραφίνια να κάνει το γύρισμα και τον Μπρούμα να πλασάρει από κοντά αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βιεϊρίνια. Στο 38’ ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπρούμα πέρασε κάθετα στον Καμαρά, εκείνος έκανε υπέροχη κίνηση και πλασέ με το αριστερό και έστειλε ελάχιστα άουτ. Στο 39’, ένα λεπτό αργότερα, ήρθε νέα τεράστια στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, γύρισε, ο Μπρούμα έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 44’ ο Σα απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Τζόλη και το ημίχρονο έκλεισε με ένα σουτ του Φορτούνη. Ο Έλληνας μέσος σούταρε αμέσως μετά την πάσα του Μπρούμα, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε και γλίτωσε τον κίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο. Με γκολ. Στο 50’, Καμαρά και Μπουχαλάκης συνεργάστηκαν άψογα, ο Έλληνας μέσος έκανε υπέροχη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Ελ Αραμπί κατέβασε, πλάσαρε και «έγραψε» το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Η συνέχεια, βέβαια, δεν ήταν καλή για τους «ερυθρόλευκους». Ο ΠΑΟΚ είχε ακυρωθέν γκολ με τον Τζόλη στο 53’ (ήταν οφσάιντ) και απείλησε με τον Ουάρντα στο 66’ και με τον Ελ Καντουρί στο 69’, αλλά και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασε εξαιρετικά ο Σα απομακρύνοντας τον κίνδυνο. Στο 70’ ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, ο Καμαρά έκανε το κοντρόλ και το σουτ, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει και τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 77’, όμως, ήρθε το 2-0. Ο Ελ Αραμπί έφυγε στην αντεπίθεση, κράτησε τη μπάλα, έδωσε στον Καμαρά που ανέβηκε και με δυνατό σουτ με το αριστερό σκόραρε κι εκείνος, τελειώνοντας το ματς. Το παιχνίδι, πάντως, είχε κι άλλο γκολ. Στο 89’, ο Ελ Αραμπί πάσαρε στον εξαιρετικό Βρουσάι, εκείνος σούταρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, το τρίτο (!!) για τον Ολυμπιακό, και στην επαναφορά ο ίδιος έκανε με πλασέ το τελικό 3-0. Νωρίτερα, στο 87’, ο Ολυμπιακός είχε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπρούμα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός πάτησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ και ξέφυγε με +15 από τον αντίπαλό του. Δεν τον πάτησε απλώς, τον ισοπέδωσε! Τα φιλιά μας...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (88’ Πέπε), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης (73’ Βρουσάι), Μπρούμα (90’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (90’ Χασάν).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Ντάγκλας Αουγκούστο, Ουάρντα, Τζόλης, Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ.

Διαβάστε επίσης