Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έλιωσαν» μπροστά στον Κλάτενμπεργκ!

«Έλιωσαν» μπροστά στον Κλάτενμπεργκ!
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 - 15:42
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια... φούσκα αποδείχθηκε η προπαγάνδα, σύμφωνα με την οποία στη σημερινή (29/01) τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ επρόκειτο να ζητήσουν την καρατόμηση των Παπαπέτρου, Τσαγκαράκη που ουσιαστικά αδίκησαν τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι, όμως αυτοί ονειρεύτηκαν ότι τον ευνόησε. Οι... σύμμαχοι των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ είχαν βάλει «θέματα ΚΕΔ» για να εξασφαλίσουν την παρουσία του Αγγλου αρχιδιαιτητή, όμως δεν έγινε κουβέντα για τους Τσαγκαράκη, Παπαπέτρου επειδή κανείς σύμβουλος δεν έθεσε κάποιο θέμα.

Όλα αυτά δείχνουν ότι κουμάντο στη διαιτησία κάνει ο Κλάτενμπεργκ. Επίσης, το γεγονός ότι έκαναν πίσω επιβεβαιώνει προηγούμενα δημοσιεύματά μας ότι η ΕΠΟ δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα σε θέματα διαιτησίας, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους πίνακες των διαιτητών, ή τιμωρίας ρέφερι.

Με όλα αυτά έπεσε στο κενό το μπούλινγκ στον Κλάτενμπεργκ. Μέχρι την επόμενη φορά...

Στην ΕΕ της ΕΠΟ ο Κλάτενμπεργκ είπε ότι θα εκπαιδεύσει εννέα νέους ρέφερι για το VAR και, να προσθέσουμε, ότι έτσι θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια να επιβάλει τιμωρίες. Οι ρέφερι που θα εκπαιδευτούν για να σφυρίζουν είναι οι οκτώ που ανέβηκαν το καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί από το καλοκαίρι, αυτό γίνεται πολλούς μήνες μετά. Η εκπαίδευση θα γίνει το διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου και στα... θρανία θα καθίσουν οι οκτώ νέοι ρέφερι Περράκης και Γκάμαρης (Αθηνών), Τσέτσιλας (Γρεβενών), Ζαμπαλάς (Ηπείρου), Κουκούλας (Λέσβου), Αγγελάκης (Μακεδονίας), Γρατσάνης (Τρικάλων) και Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), όπως και ο Μαλούτας (Ημαθίας) που ανέβηκε το καλοκαίρι του 2019 αλλά δεν σφυρίζει αγώνες επειδή ούτε αυτός έχει πιστοποίηση για το VAR. Οι εννέα προαναφερόμενοι ρέφερι μπαίνουν μόνο ως τέταρτοι σε αγώνες της SL!

Στον αέρα η σύμβαση του Κουκουλάκη με την ΕΠΟ

Μπορεί στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ να ανανεώθηκαν, μέχρι και τον Φεβρουάριο, οι συμβάσεις της... κομπανίας του Περέιρα (Τριτσώνης, Καλύβας, Ιωσηφόγλου, Λώλης, Κοκότου), όμως εξαίρεση αποτέλεσε αυτή του Κουκουλάκη. Το ερώτημα που τέθηκε είναι αν ο Κουκουλάκης έχει δικαίωμα να έχει σύμβαση με άλλη ομοσπονδία, καθώς είναι υπεύθυνος του VAR και στην Κύπρο. Για αυτό και η ανανέωση της σύμβασης του Κουκουλάκη μετατέθηκε για το επόμενο ΔΣ.

Πάντως, ο Κλάτενμπεργκ εκτέθηκε... εξυγιαντικά, εισηγούμενος την παραμονή τους για μια ακόμη φορά. Στη διάρκεια της ΕΕ της ΕΠΟ ο Αγγλος ανέφερε ότι οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης έχουν αρμοδιότητα μόνο στην εκπαίδευση των διαιτητών, όμως σεμινάρια ή μαθήματα δεν γίνονται ούτε με τηλεδιάσκεψη.

VAR στο Κύπελλο υπό προϋποθέσεις

Μια διοργάνωση έχει η ΕΠΟ, εννοούμε το Κύπελλο, και αδυνατεί να την προφυλάξει, βέβαια είναι και το οικονομικό πρόβλημα. Η ομοσπονδία αποφάσισε ένας αγώνας Κυπέλλου, από την προημιτελική φάση και μετά, να γίνει με VAR, εφόσον το ζητήσει η μια από τις δυο ομάδες. Τα έξοδα θα αναλάβει η γηπεδούχος. Αν ο πρώτος αγώνας γίνει με VAR υποχρεωτικά θα γίνει και ο δεύτερος! Αν προκύψει ντέρμπι στο Κύπελλο επιβεβαιώθηκε ότι θα το σφυρίξει ξένος διαιτητής. Κανονικά το VAR έπρεπε να είναι υποχρεωτικό, όμως η ΕΠΟ έκανε... ντρίμπλα για να μην πληρώνει αυτή τα έξοδα!

Διαβάστε επίσης