Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η προπαγάνδα είχε... δράκο!

Η προπαγάνδα είχε... δράκο!
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 - 00:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, όμως δεν ήξεραν δεν ρώταγαν; Αναφερόμαστε στην πρόθεση που είχαν ο Γραμμένος και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να βάλουν στο... κάδρο τους Κλάτενμπεργκ, Παπαπέτρου, Τσαγκαράκη, και να κάνουν προπαγάνδα επειδή έτσι ήθελαν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Όμως, αυτό θα σήμαινε ότι θα έκαναν «κουρέλι» τον κανονισμό που τελικά είχε... δράκο!

Για αυτό και έκαναν πίσω επειδή αλλιώς θα ξεφτιλίζονταν στις FIFA, UEFA. Η μάλλον αυτό θα ήταν το λιγότερο, επειδή υπήρχε κίνδυνος να επιβληθεί διοικούσα επιτροπή. Tο να «καταργείται» ένας κανονισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Με βάση το άρθρο 33 του Κανονισμού Διαιτησίας η αρμοδιότητα της ΕΠΟ... εξαντλείται μόνο στο ότι της κοινοποιούνται οι πίνακες διαιτητών. Δεν μπορεί να πάρει απόφαση, δεν μπορεί να ζητήσει να φύγουν διαιτητές καθώς, ξεκάθαρα, η ομοσπονδία δεν είναι αρμόδια να παρέμβει για οτιδήποτε έχει σχέση με τη διαιτησία, είναι σα να μην υπάρχει διαιτησία για την ΕΠΟ. Παράλληλα, με βάση το άρθρο 4 (παράγραφος 6) οι αποφάσεις της ΚΕΔ «δεν προσβάλλονται ενώπιον οποιουδήποτε οργάνου», άρα και από εδώ υπάρχει «μπλόκο» κανονισμού στο να παρέμβει η ΕΠΟ . Επίσης, με βάση το ίδιο άρθρο, παράγραφος 5, «η ΚΕΔ ή μέλος αυτής δύναται να παυθεί με απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ όταν συντρέχουν πειθαρχικοί ή αντιδεοντολογικοί λόγοι», όμως στην περίπτωση μας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ακόμη, στην ΕΠΟ πρέπει να λειτουργούν με λογική «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω». Ξεχνούν ότι ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος που απέσυρε την εμπιστοσύνη του στον Κλάτενμπεργκ επειδή παρέμειναν οι Κουκουλάκης, Τριτσώνης και όλη η... κομπανία του Περέιρα. Με αφορμή αυτή την κίνηση των «ερυθρόλευκων» η προπαγάνδα τους διαφήμιζε ότι μόνη αρμόδια για τον Κλάτενμπεργκ είναι η FIFA και η UEFA και ότι ο Αγγλος αρχιδιαιτητής «λογοδοτεί» μόνο στις υπερκείμενες αρχές. Όμως, τιμ άλλαξε από τότε;

Τελικά τι ισχύει; Μήπως ήθελαν να κάνουν μπούλινγκ στους διαιτητές και στον ίδιο τον Κλάτενμπεργκ, που από τότε που ο ΠΑΟΚ απέσυρε την εμπιστοσύνη του έδειξε να ρίχνει... γέφυρες; Μήπως οι σύμμαχοι αποθρασύνθηκαν επειδή ο Κλάτενμπεργκ «μάσησε», αντικαθιστώντας τον Παπαπέτρου από διαιτητή του ματς Παναιτωλικού-Ατρομήτου;

Διαβάστε επίσης