Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα «θέλω όλα» της... εξυγίανσης

Τα «θέλω όλα» της... εξυγίανσης
Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021 - 00:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι δυνάμεις που θέλουν να κρατούν αιχμάλωτο το ελληνικό ποδόσφαιρο για το... καλό των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλου πανικού. Έχουν... χαλαστεί πάρα πολύ από την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για πρόεδρο και διοίκηση κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, με τον Ζαγοράκη να είναι το μεγάλο φαβορί, λες και θα τους επιβάλλει κάτι με το ζόρι. Έτσι άρχισαν να μιλούν για δήθεν παραβίαση του αυτοδιοίκητου, το οποίο είχαν κάνει «κουρέλι» οι πρώην Υφυπουργοί Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Βασιλειάδης. Όμως, τότε δεν μιλούσαν παρά «χειροκροτούσαν», αν και τα... αίσχη, με το πρόσχημα «εξυγίανσης», δεν κρύβονταν.

Θυμίζουμε ότι, τον Απρίλιο του 2015, ο Κοντονής όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη τις θέσεις της FIFA και της UEFA, ανακοίνωσε την κατάργηση, με άλλο νόμο, του άρθρου 29 παρ.12 του 3479/2006 που εδραίωσε το αυτοδιοίκητο και είχε ψηφιστεί από τη Βουλή το 2006 μετά από υπόδειξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Βασιλειάδης που τον αντικατέστησε. Αυτός μιλούσε μέχρι και για τη διαιτησία, έκανε δηλώσεις μέχρι και για τις καρατομήσεις πολλών διαιτητών, θεωρώντας το ως... βήμα «εξυγίανσης». Άλλη μια απόδειξη παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο, μια ακόμη από τις πολλές είναι, η δήλωση που έκανε στις 11 Μαϊου 2018: «Δεν θέλω να μπω σε σχολιασμό για τη διαιτησία. Φέτος τα προβλήματα στη διαιτησία ήταν πιο περιορισμένα σε σχέση με το παρελθόν. Για να φτιάξει η ελληνική διαιτησία χρειάζεται πολύς καιρός και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν θέλω να κρίνω την απόφαση του κ. Περέιρα για τον ορισμό ξένου διαιτητή».

Τώρα κάποιοι ενοχλούνται από την πρωτοβουλία για συμφωνία των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ για την ΕΠΟ. Κάποιοι από αυτούς είναι οι ίδιοι που το περασμένο καλοκαίρι καλούσαν τον Αυγενάκη να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο και να καταργήσει τη Football League, ώστε να γίνει πρωτάθλημα της Superleague 2 με δυο ομίλους! Δηλαδή, εξόφθαλμα και ξεκάθαρα, η ΕΠΟ ζητούσε από τον Υφυπουργό να καθορίσει τους όρους διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

Διαβάστε επίσης