Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το στοίχημα του Σωκράτη

Το στοίχημα του Σωκράτη
Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021 - 10:19

Η επιλογή του Ολυμπιακού για τον Παπασταθόπουλο δεν ήταν μία, ακόμα, επιλογή ομάδας στην καριέρα του. Ήταν λίγο πιο ξεχωριστή από τις άλλες. Κι αυτό γιατί αφενός συνιστούσε την ταυτόχρονη επιστροφή στα πάτρια εδάφη μετά από χρόνια καριέρας στο εξωτερικό και αφετέρου επειδη γίνονταν όχι για την ομάδα με την οποία είχε αγωνιστεί στο παρελθόν.

Παράλληλα, αυτή η επιλογή έγινε σε μια περίοδο που ο Σωκράτης, ένας παίκτης που από μικρός φάνηκε ότι εκτός από ταλέντο είχε και ποδοσφαιρικό εγωϊσμό, αναζητούσε την πρόκληση που θα τον έκανε ξανά 100% ενεργό και θα του έδινε την ευκαιρία για απαντήσεις, πέρα από επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός το έχει αυτό το πακέτο και για τον «Πάπα», όπως δήλωσε ο ίδιος εξάλλου, τελικά η επιλογή ήταν πανεύκολη, ήρθε μετά από σκέψη λίγων λεπτών.

Πλέον η μπάλα είναι στα πόδια του και είμαι βέβαιος πως γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Ήδη, από χθες στο Ρέντη όπου βρέθηκε μαζί με τον Λαλά, ανέβασε κι άλλο ρυθμούς μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το ντεμπούτο του. Ίσως αυτό γίνει την Κυριακή με τον ΟΦΗ για λίγα λεπτά, ίσως στο ματς που θ' ακολουθήσει αμέσως μετά.

Το σίγουρο είναι πως έρχεται ο Σωκράτης και έρχεται για να κάνει αγωνιστικό θόρυβο. Με τον χαρακτήρα, την κλάση και την εμπειρία του μπορεί να ανεβάσει κι άλλο επίπεδο την άμυνα του Ολυμπιακού που τα έχει πάει ούτως ή άλλως περίφημα έχοντας στο κέντρο της την επιβλητική μορφή του σπουδαίο Σεμέδο και πίσω απ' αυτόν τον εξίσου σπουδαίο Σα.

Το στοίχημα το έβαλε λοιπόν ο Σωκράτης, πρωτίστως με τον εαυτό του, και αν έπρεπε να ποντάρω χρήματα αυτά θα ήταν στο να το κερδίσει πανηγυρικά.

Διαβάστε επίσης