Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτή η ΕΠΟ πρέπει να τελειώνει...

Αυτή η ΕΠΟ πρέπει να τελειώνει...
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 - 10:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ, ειδικά με τα τελευταία που έγιναν με την κλήρωση του Κυπέλλου, φωνάζει από μακριά ότι είναι μια ξεπεσμένη και ακατάλληλη ομοσπονδία. Παράλληλα, φωνάζει από μακριά ότι πρέπει να... ξηλωθεί το σύστημα της «εξυγίανσης».

Ναι, υπάρχει σχέδιο, με στόχο να βγάλει την ακατάλληλη ΕΠΟ από το τέλμα και την απαξίωση. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι τα... συνεργεία του παραποδοσφαίρου θα προσπαθήσουν να φρενάρουν τις εξελίξεις ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για τις 19/02 αλλά το Σάββατο (06/02), λόγω του κορονοϊού θα αναβληθούν για τις αρχές Μαρτίου.

Αν οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του Ζαγοράκη ως προέδρου κοινής αποδοχής, ή οποιουδήποτε άλλου προέδρου κοινής αποδοχής, θα πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τις ευλογίες των FIFA, UEFA. Υπενθυμίζουμε ότι στη συνάντηση που οργάνωσε ο Αυγενάκης. έναν χρόνο πριν, οι Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης και Σαββίδης είχαν συμφωνήσει στην προοπτική προέδρου κοινής αποδοχής, κάτι που χαροποίησε τα στελέχη των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών που επίσης ήταν παρόντες (Λάκοβιτς, Χούμπελ κτλ)...

Συνεπώς, η FIFA και η UEFA θέλουν καθαρό τοπίο στην ΕΠΟ και με τη συμπαράσταση της Κυβέρνησης δρομολογείται η αναδιοργάνωση και η ανασυγκρότηση της ομοσπονδίας. Το πλάνο του Ζαγοράκη θα είναι στο πλαίσιο της Ολιστικής Μελέτης των FIFA, UEFA. Πρόκειται για προτάσεις των διεθνών ομοσπονδιών που εστάλησαν απευθείας στον Πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι θα κάνει νόμο το μέρος που αφορά το κράτος και να μεταφέρει στις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ το βάρος να κάνουν το ίδιο και με την ΕΠΟ.

Η Ολιστική Μελέτη αναδεικνύει μια ακατάλληλη και απαρχαιωμένη ομοσπονδία, βγάζοντας κόκκινη κάρτα στην «εξυγίανση». Για αυτό η ΕΠΟ της διοίκησης Γραμμένου θέλει να τη βάλει κάτω από το.. χαλί, χρυσώνοντας το χάπι με την πρόσληψη διευθύνοντος συμβούλου και με τη δημιουργία 2-3 ενώσεων (διαιτητών, προπονητών κτλ), όμως με τον Ζαγοράκη στην προεδρία της δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Αναμένεται να παίξουν... μπάλα και οι ομάδες. Η Ολιστική Μελέτη εστάλη, αρχές Δεκεμβρίου, μεταφρασμένη και από Σούπερ Λίγκα και από την ΕΠΟ, αν και κάποιοι λένε ότι η μετάφραση της ομοσπονδίας είναι για γέλια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, πέρα από τις προτάσεις για αναδιοργάνωση και για να δείτε πόσο ξεπερασμένη είναι η ΕΠΟ, αποτελεί η αναφορά της Ολιστικής Μελέτης ότι το καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ πρέπει να εναρμονιστούν με τις αντίστοιχα της FIFA!

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη (10/02) με τον Άρη

Τετάρτη (10/02) με τον Άρη

Ορίστηκε το πλήρες πρόγραμμα για τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου...