Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος για την τραγωδία του Μονάχου… (photo)

Ο Θρύλος για την τραγωδία του Μονάχου… (photo)
Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 - 10:58

Σαν σήμερα, το 1958, μία μεγάλη ποδοσφαιρική και ανθρώπινη τραγωδία έμελλε να συμβεί… Το αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο… ξεκλήρισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνέβη σαν σήμερα, πριν από 63 ολόκληρα χρόνια.

Στις 3:04 ο χρόνος σταμάτησε, για την αγγλική ομάδα, αλλά και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σε μία αεροπορική τραγωδία, η οποία παραδόξως συντελέστηκε στο… έδαφος. Η Γιουνάιτεντ βρισκόταν στον δρόμο της επιστροφής, προς το Μάντσεστερ, από το Βελιγράδι, όπου είχε παίξει με τον Ερυθρό Αστέρα, για το Κύπελλο πρωταθλητριών… Αλλά, δυστυχώς, δεν έφτασε ποτέ, αφού το Μόναχο ήταν… ο τελευταίος σταθμός…

Νεκροί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, στο έδαφος, ανασύρθηκαν 7 παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ο αριστερός μπακ και αρχηγός Ρότζερ Μπερν (με 33 συμμετοχές στην εθνική Αγγλίας), ο αναπληρωματικός στην ίδια θέση Τζεφ Μπεντ, ο δεξιός μέσος Έντι Κόλμαν, ο κεντρικός αμυντικός Μαρκ Τζόουνς, ο αριστερός Ντέιβιντ Πέγκ (1 φορά διεθνής με την Αγγλία) και οι μεσοεπιθετικοί Τόμι Τέιλορ, Λάιαμ «Μπίλι» Γουίλαν (4 φορές διεθνής με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας).

Επίσης, νεκροί βρέθηκαν ο γραμματέας του συλλόγου Γουόλτερ Κρίκμερ, οι προπονητές Μπερτ Γουόλι και Τομ Κάρι, καθώς και 8 δημοσιογράφοι που ταξίδευαν με την ομάδα, μεταξύ των οποίων και ο σπουδαίος Φρανκ Σουίφτ. Νεκρός ανασύρθηκε επίσης ο Κένεθ Ρέιμεντ, συγκυβερνήτης του αεροπλάνου, ο αεροσυνοδός Τομ Κέιμπλ, ο ταξιδιωτικός πράκτορας, Μπέλα Μίκλος και ο φίλαθλος και καλός φίλος του Ματ Μπάσμπι, Γουίλι Σάτινοφ!

Ο Ολυμπιακός μνημονεύει με ανάρτησή του, στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή την ημέρα, στέλνοντας τα δικά του συλλυπητήρια, ξανά, στη Γιουνάιτεντ. Αν μη τι άλλο, ο Θρύλος γνωρίζει από… τραγωδία και κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, η καρδιά βαραίνει… Αβάσταχτα…

Διαβάστε επίσης

Ας παλέψουν μεταξύ τους…

Ας παλέψουν μεταξύ τους…

Όταν έχεις δύο ομάδες, οι οποίες απλώς… κοιτάζουν τη δουλειά τους και σου χαλάνε τη… μαγιά, τι κάνεις;

Τετάρτη (10/02) με τον Άρη

Τετάρτη (10/02) με τον Άρη

Ορίστηκε το πλήρες πρόγραμμα για τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου...