Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάρτι Θρύλου, να περάσει ο επόμενος...

Πάρτι Θρύλου, να περάσει ο επόμενος...
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

Ένας ορεξάτος Ολυμπιακός, «κατάπιε» τον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε εύκολα με 3-0. Περίπατο έκανε ο Θρύλος και έτσι πήρε τη 18η νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Εμβιλά στο 19’ και ο Μασούρας στο 37’ από ισάριθμες ασίστ του Φορτούνη και ο Ελ Αραμπί στο 68’ με κεφαλιά από ασίστ του Φορτούνη, πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης είχε χαμένο πέναλτι στο 80’. Να περάσει ο επόμενος...

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν πολύ καλός, πέτυχε τρία γκολ, μέτρησαν τα δύο και δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές. Αν δεν υπήρχε και ο τραυματισμός του Μπρούμα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή, θα ήταν όλα τέλεια. Στο 5’, ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μασούρα από τον Βάτερμαν. Ξεκάθαρη φάση, ξεκάθαρο πέναλτι, κι όμως, ο Γκορτσίλας έδειξε απλώς να συνεχιστεί η φάση με το κόρνερ! Στο 7’ ο Θρύλος είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με την πρώτη κεφαλιά του Μπα και την εξ επαφής προβολή του Εμβιλά, ωστόσο αστόχησε από πολύ κοντά. Στο 19’, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί να παίρνει από το γύρισμα του Μασούρα και να βλέπει τον Λυμπεράκη να αποκρούει πάνω στη γραμμή! Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, στην εξέλιξη της φάσης, ήρθε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά έστρωσε έξω στον Εμβιλά και εκείνος με πλασέ εκτός περιοχής έβαλε τον Θρύλο μπροστά στο σκορ. Στο 24’ ο Βάτερμαν είπε «όχι» σε δεύτερο γκολ και συγκεκριμένα στο πλασέ του Βαλμπουενά, ενώ στο 37’ ήρθε το 2-0. Ο Βαλμπουενά όχι μόνο έκλεψε τη μπάλα, σε φάση που ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά, αλλά έβγαλε και δεύτερη ασίστ, με τον Μασούρα να πλασάρει με τη μία για το 2-0. Ο Φορτούνης σούταρε στο 44’ αλλά αστόχησε για πολύ λίγο, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Αραμπί έκανε το 3-0, μετά από υποδειγματική σέντρα του Ρέαμπτσιουκ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κάπως έτσι, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-0 του ΟΦΗ, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός ήταν ξεκάθαρα ανώτερος και στο δεύτερο ημίχρονο. Σκεφτείτε ότι η μοναδική στιγμή που απειλήθηκε σε όλο το ματς ήταν στο σουτ του Γρίβα στο 74’ με τον Σα να μπλοκάρει σταθερά. Στο 51’ ο Φορτούνης έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ μέσα από την περιοχή, με το αριστερό, ενώ στο 68’ ήρθε το 3-0. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά σκόραρε κι εκείνος στον αγώνα. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αν και ο Ολυμπιακός είχε μπόλικες ευκαιρίες ακόμα να σκοράρει, με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Φορτούνη. Ο Τιάγκο Σίλβα κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Σελίμοβιτς στο 79’, ο Φορτούνης το εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Βάτερμαν και πέρασε έξω. Στο 77’ ο Έλληνας μέσος είχε κι άλλη καλή στιγμή με το σουτ εκτός περιοχής και την απόκρουση του πορτιέρο του ΟΦΗ. Το ματς έκλεισε με άλλες δύο μεγάλες στιγμές, στο 86’ με τον Καμαρά (απέκρουσε ο Βάτερμαν) και στο 89’ με τον Ραντζέλοβιτς (έβαλε ο Γιαννούλης το πόδι του). Κάπως έτσι, ο ανώτερος και κυρίαρχος Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 3-0 τον ΟΦΗ για τη 18η νίκη του σε 21 αγώνες...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα (64’ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Καμαρά, Εμβιλά, Μπρούμα (40’ λ. τρ. Φορτούνης), Μασούρας (70’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (64’ Τιάγκο Σίλβα), Ελ Αραμπί (70’ Χασάν).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (61’ Μίγγος), Λυμπεράκης, Ουές, Κοροβέσης (62’ Γιαννούλης), Στάικος, Βαφέας (78’ Ντε Γκουζμάν), Γρίβας, Στάρτζεον (77’ Καστάινιος), Γκαργκαλατζίδης (62’ Σαρδινέρο).

Διαβάστε επίσης