Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός (πρέπει να) κάνει κουμάντο στο ντέρμπι!

Ο Ολυμπιακός (πρέπει να) κάνει κουμάντο στο ντέρμπι!
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 - 15:19

Κακά τα ψέματα. Το «αιώνιο» ντέρμπι παραμένει τέτοιο, μόνο… κατ’ όνομα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει κατά πολύ, από τους εν Ελλάδι αντιπάλους και, πλέον παίζει σε άλλο επίπεδο. Κανείς στη Σούπερ Λιγκ, δεν είναι ικανός να κοντραριστεί με τον απόλυτο πρωταγωνιστή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ η ψαλίδα, χρόνο με τον χρόνο φαίνεται, απλά να… μεγαλώνει. Αντί να… μαζεύει, όπως θα ήθελαν, τραβώντας μας κάτω. Δεν τα καταφέρνουν όμως και έτσι ο Ολυμπιακός, θέλοντας και μη, μπαίνει σε κάθε μεγάλο ματς, σε κάθε ντέρμπι, ως το απόλυτο φαβορί. Το ίδιο συμβαίνει και απόψε.

Η αξία των ποδοσφαιριστών, τους οποίους ο Ολυμπιακός έχει σε ΟΛΕΣ τις θέσεις, του δίνουν το απόλυτο προβάδισμα, αντί του αντιπάλου του. Σύμφωνοι, ένα ντέρμπι είναι πάντα κάτι… ιδιαίτερο, σε σχέση με όλα τα άλλα ματς. Και η ψυχολογία, μέσα σε αυτό, μπορεί να αλλάξει, μέσα σε μια-δυο φάσεις. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παραμένει, πάντα, το φαβορί. Σε κάθε ντέρμπι που έχει δώσει, εδώ και χρόνια. Είτε με την ΑΕΚ, είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε, όπως σήμερα, με τον ΠΑΟ.

Ειδικά, δε, από πέρσι και μέχρι φέτος, η διαφορά σε ποιότητα, του Ολυμπιακού, έχει εκτιναχθεί προς τα επάνω. Και το υπολοίπων, προς τα… κάτω. Και αυτό και μόνο είναι αρκετό, για να κάνει τον Ολυμπιακό να φαίνεται… γίγαντας, μπαίνοντας στο γήπεδο. Σκεφτείτε τι γίνεται όταν αυτή, η καθαρά αγωνιστική εικόνα, συναντά το μεγαλείο του συλλόγου, την προϊστορία και τη συνολικότερη συνθήκη, με τον Θρύλο να είναι στα 46 (ε, ναι… 46) πρωταθλήματα και τους άλλους, μαζί, να… μην τα φτάνουν!

Ο Ολυμπιακός, με την εξαιρετική ομάδα που έχει, μπορεί να μπει μέσα στη Λεωφόρο και απόψε και να ορίσει ΕΚΕΙΝΟΣ τον ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει καλά, τη διαφορά, η οποία χωρίζει τις δύο ομάδες. Τη διαφορά η οποία, μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο, φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος. Αυτή την ισχύ, ο Θρύλος καλείται να επιβάλει. Να καταθέσει στο χορτάρι και να δώσει, πλήρως, τον τόνο του ματς. Να καθορίσει ΕΚΕΙΝΟΣ, το τι εξέλιξη θα έχει… Μπορεί να το κάνει. Και πρέπει… Κυρίως, πρέπει…

Διαβάστε επίσης

Τους αρέσει… από κάτω! (photos)

Τους αρέσει… από κάτω! (photos)

Συνήθεια έγινε στον Παναθηναϊκό να βλέπει τον Ολυμπιακό από… χαμηλά, όταν συναντώνται για το «αιώνιο» ντέρμπι.