Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Εξυγίανση» με Σιδηρόπουλο, Ισπανός στο VAR

«Εξυγίανση» με Σιδηρόπουλο, Ισπανός στο VAR
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 14:58
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για τρίτη φορά ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), ένας διαιτητής που αδικεί συνέχεια τον Ολυμπιακό, ορίζεται σε παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Κανονικά ο Κλάτενμπεργκ θα έπρεπε να είχε βάλει ξένο στο παιχνίδι της Κυριακής Ολυμπιακός-Αρης αλλά στέλνει τον δήθεν κορυφαίo, βάζοντας μια πινελιά ...εξυγίανσης. Πάντως, στο VAR έχει βάλει ξένο, συγκεκριμένα τον 39χρονο Ισπανό Αλεχάντρο Ερνάντες που είναι διεθνής και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA.

Την τρέχουσα σεζόν ο Σιδηρόπουλος σφύριξε Απόλλων-Ολυμπιακός 1-3, για την 20ή αγωνιστική, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αγωνιστικό ρεσιτάλ και δεν του έτυχε φάση. Επίσης, την 3η αγωνιστική (28/09) είχε σφυρίξει Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0, όπου έκανε πάλι το ...θαύμα του, καθώς στο 26' δεν απέβαλε τον Ματσόλα για «σκαριά» στον Μπρούνο, γεγονός που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Πειραιωτών καθώς έδειξε κίτρινη. Σα να μην έφτανε αυτό, θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Ματσόλα στο 45' για αγκωνιά στον Καμαρά, όμως ούτε εδώ εφάρμοσε τον κανονισμό.

Όπως αναφέραμε τα λάθη του Σιδηρόπουλου κατά του Ολυμπιακού είναι πολλά. Κακή απόδοση είχε στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της σεζόν 2019-20 με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0. Στο 25' του αγώνα ο Σένκεφελντ ανέτρεψε τον Ελ Αραμπί, ακριβώς έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά για τον Σιδηρόπουλο πέρα έβρεχε! Δεν έδωσε το φάουλ.

Μια από τα ίδια και στο παιχνίδι των πλέι οφ της προηγούμενης σεζόν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 και ως VAR ο Σιδηρόπουλος δεν μέτρησε γκολ του Ελ Αραμπί. Όμως, έχει κάνει ένα ξεκάθαρο λάθος, καθώς ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα και μετά του ξέφυγε, άρα το γκολ ήταν κανονικό. Διαιτητής ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών).

Ο Ολυμπιακός είχε βγάλει σκληρή ανακοίνωση εναντίον του, μετά το εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Παναθηναϊκό, για την 17η αγωνιστική. Αν και ο Φινλανδός Γκεστράνιους, ο οποίος ήταν ο διαιτητής του αγώνα, τον... άδειασε μεγαλοπρεπώς, καθώς ο Σιδηρόπουλος, που ήταν στον έλεγχο των φάσεων, δυο φορές τον έστειλε στο VAR για πτώσεις παικτών του Παναθηναϊκού, όμως σε καμία δεν υπήρχε πέναλτι και ο Γκεστράνιους δεν τα έδωσε! Στο 10' ο Καμαρά μάρκαρε τον Μπουζούκη και ο παίκτης του Ολυμπιακού βρήκε τη μπάλα, ενώ στο 52' ο Μακέντα είναι αυτός που πάτησε τον Μπα!

Βοηθοί του Σιδηρόπουλου στο Ολυμπιακός-Αρης θα είναι ο Κωσταράς (Αιτ/νιας) και Νικολακάκης (Λασιθίου) και τέταρτος ο Μαλούτας (Ημαθίας). Η Κουρομύλια θα είναι βοηθός του Ερνάντες στο VAR. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικολακόπουλος (Αθηνών).

Διαβάστε επίσης