Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε, το μεγαλείο σου!

Θρύλε, το μεγαλείο σου!
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 21:51

Σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Αϊντχόφεν πήρε ο Ολυμπιακός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Europa League. Θρύλε, το μεγαλείο σου! Ο Μπουχαλάκης στο 9’, ο Εμβιλά στο 37’, ο Ελ Αραμπί στο 45+2’ και ο Μασούρας στο 83’ σημείωσαν τα γκολ του Ολυμπιακού. Η Αϊντχόφεν σκόραρε με τον Ζάχαβι στο 14’ και στο 39’ και είχε δοκάρι με τον ίδιο στο 48’. Το δεύτερο παιχνίδι στις 25/2, στο «Philips Stadion».

Το πρώτο ημίχρονο στον Πειραιά ήταν «τρελό»! Όπως σας το λέμε! Το 3-2 στα πρώτα 45 λεπτά «λένε» τα πάντα νομίζουμε, έτσι! Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα τρεις φορές, αλλά στις δύο πρώτες η Αϊντχόφεν απάντησε πολύ άμεσα! Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ στο 9’ και ο Μπουχαλάκης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Ωστόσο, στο 14’ ήρθε το 1-1 με το σουτ του Ζάχαβι και την κόντρα στον Παπασταθόπουλο! Ο Ζάχαβι απείλησε και στο 28’ με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με μία τεράστια ευκαιρία στο 30’: Ο Ελ Αραμπί νίκησε κατά κράτος τον Μποσκάλι, πέρασε κάθετα στον Λαλά, εκείνος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε και ο Εμβογκό έκανε μεγάλη επέμβαση. Στο 37’, όμως, ήρθε το 2-1: Ο Μπρούμα σέντραρε, η μπάλα απομακρύνθηκε και στρώθηκε στον Εμβιλά ο οποίος έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ κάνοντας το 2-1. Υπέροχο γκολ από τον Γάλλο που όχι μόνο έπαιξε αλλά σκόραρε κιόλας. Πάντως, ούτε αυτό το προβάδισμα το κράτησε για πολύ ο Ολυμπιακός. Κόρνερ του Τόμας, κεφαλιά του Ζάχαβι και 2-2 στο 39’, με τον Σα να πέφτει αλλά να μη μπορεί να αποκρούσει. Ο σκόρερ των Ολλανδών απείλησε και στο 43’, με τη διαφορά πως ο Σα μπλόκαρε σε αυτήν την περίπτωση. Ο Ολυμπιακός, πάντως, βρήκε και τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο: Ο Ελ Αραμπί πίεσε και έκλεψε από τον Μπάουμγκαρτλ, που είχε μπει στο 38’ αντί του τραυματία Μποσκάλι, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Εμβογκό και «έγραψε» το 3-2 στο 45+2’! Νέο προβάδισμα που θα μπορούσε να είχε διευρυνθεί κιόλας, αν ο Καμαρά στο 45+4’ είχε πλασάρει εύστοχα από κοντά ή αν είχε δώσει δίπλα του στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί.

Η Αϊντχόφεν μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με ευκαιρία, μεγάλη κιόλας. Ο Ζάχαβι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Σα στο 48’, ενώ η μπάλα από την κεφαλιά του Ντάμφρις, στο 51’, πέρασε άουτ. Ο Ρέαμπτσιουκ απείλησε για τον Ολυμπιακό στο 54’, με τον Εμβογκό να αποκρούει σωτήρια. Στο 60’ η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου από τη σέντρα του Βαλμπουενά πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Εμβιλά στο 65’ (ψηλά άουτ), μετά από ωραία αντεπίθεση του Θρύλου. Οι Ολλανδοί απείλησαν στο 67’ με το σουτ του Ζάχαβι, αλλά ο Σα μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 82’ Βρουσάι, ο οποίος έκανε το γύρισμα, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Θρύλος βρήκε και τέταρτο γκολ, στο 83’. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, δεν έδιωξαν καλά οι Ολλανδοί και ο Μασούρας με υπέροχο πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 4-2. Και κάπως έτσι τελείωσε το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να ανανεώνει το ραντεβού του με την Αϊντχόφεν για την Πέμπτη 25/2, στο «Philips Stadion» εκεί που θέλει να κλειδώσει την πρόκριση στους «16». Θρύλε, το μεγαλείο σου!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά (80’ Ανδρούτσος), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά (80’ Βρουσάι), Βαλμπουενά (68’ Μασούρας), Μπρούμα (80’ Χασάν), Ελ Αραμπί (75’ Φορτούνης).

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Τέζε, Μποσκάλι (38’ λ. τρ. Μπάουμγκαρτλ), Μαξ, Σανγκαρέ (70’ Βέρτεσεν), Τόμας (85’ Φαν Γκίνκελ), Ροζάριο, Γκέτσε (70’ Μάουρο Τζούνιορ), Ζάχαβι (85’ Γκουτιέρες), Μάλεν.

Διαβάστε επίσης