Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπουχαλάκης: «Φτάσε όπου… δεν μπορείς!»

Μπουχαλάκης: «Φτάσε όπου… δεν μπορείς!»
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 - 10:58

Έχει δεχθεί τόση, μα τόση κριτική. Ελάχιστοι παίκτες στον Ολυμπιακό έχουν δεχθεί τόσο μεγάλη κριτική, για την αξία και την απόδοσή τους, με τη φανέλα του Θρύλου. Και έχουν καταφέρει, παράλληλα, να μείνουν ανεπηρέαστοι, να συνεχίσουν να δουλεύουν και να κερδίσουν και τους… «πολέμιούς» τους. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι μία ξεχωριστή περίπτωση. Και την πρόοδο, την αγωνιστική άνοδο και την τρομερή του βελτίωση, πιστώνεται ο ίδιος, όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Κάποτε, ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε ερωτηθεί, μεταξύ άλλων και για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ποιες οι σκέψεις του, εάν προτίθεται να τον κρατήσει στο ρόστερ και να δουλέψει μαζί του, ή εάν θα πρέπει ο ποδοσφαιριστής να πάει κάπου δανεικός, ώστε να δουλέψει και να επιστρέψει. «Μένει εδώ», είπε ο κόουτς. «Είναι ένας top class μέσος». Ναι, έτσι τον είχε χαρακτηρίσει.

Στο λιμάνι δεν το επεξεργάστηκαν και πολύ. Άφησαν τον Ανδρέα, στα χέρια του Πέδρο. Να δουλέψουν μαζί. Τα αποτελέσματα φαίνονται, δύο χρόνια μετά. Ο Μπουχαλάκης είναι ένας άλλος παίκτης. Δύο, τρεις κλάσεις πάνω. Βελτιωμένος σε όλα τα επίπεδα, απόλυτα. Και δίχως… εκπτώσεις. Και την άνοδό του αυτή, την πέτυχε χάρη στη σκληρή δουλειά, την οποία ο ίδιος έκανε. Αλλά και στην πίστη του Μαρτίνς, σε εκείνον.

Ο Μπουχαλάκης κατάφερε να κερδίσει και εκείνους που δεν τον «γούσταραν» ως παίκτη. Και να τους κάνει να τον χειροκροτούν και να τον χαίρονται. Μεγάλωσε στη γειτονιά του Καζαντζάκη, στην Κρήτη, διαβάζουμε σήμερα στον Κόκκινο Πρωταθλητή. Ε, είπε με την ευκαιρία, να κάνει πράξη μία από τις πιο γνωστές κουβέντες, του μεγάλου Καζαντζάκη: «Φτάσε όπου… δεν μπορείς». Έφτασε… Και τελικά… μπορούσε.

Διαβάστε επίσης

Πνίγηκαν με την… καραμέλα τους!

Πνίγηκαν με την… καραμέλα τους!

«Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά γιατί κατακτά άδικα και με πλάγιους τρόπους το πρωτάθλημα, ώστε να εξασφαλίζει τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ». Ντάξει είμαστε, παραμυθάδες;