Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ζαγοράκης ανεβάζει τον... πυρετό τους

Ο Ζαγοράκης ανεβάζει τον... πυρετό τους
Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021 - 22:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όσο προχωρούν οι επαφές του Ευρωβουλευτή της ΝΔ και αρχηγού της Εθνικής του 2004 Θοδωρή Ζαγοράκη, παρεμπιπτόντως είναι σε καλό δρόμο, για να κατέβει ως πρόεδρος κοινής αποδοχής της ΕΠΟ τόσο ανεβαίνει και η ένταση στο Πάρκο Γουδή, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ομοσπονδίας. Πλέον δεν είναι ο «εμφύλιος» μεταξύ των δυο μπλοκ του βορρά και του νότου ούτε μεταξύ των δυο μπλοκ. Έχουμε και κατάσταση «όλοι εναντίον όλων».

Υπάρχουν παράγοντες, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδροι ΕΠΣ, που κατηγορούν τους διοικούντες επειδή αφήνουν να τους επιβληθεί ο Ζαγοράκης. Όμως, αγνοούν πως ο Ζαγοράκης είναι πρόταση του ίδιου του Πρωθυπουργού, άρα πώς να αντιδράσουν οι Αντωνίου, Κουπτσίδης, Διακοφώτης και άλλοι που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα; Γιατί έπρεπε να τους ρωτήσουν όταν τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο;

Παράλληλα αποτελεί κοινό μυστικό, είναι και ένα από τα προβλήματα που εντόπισαν οι FIFA και UEFA, ότι οι πρόεδροι των ΕΠΣ είναι κατώτεροι των περιστάσεων ως παράγοντες της ΕΠΟ. Είναι αδιανόητο, όπως συμβαίνει με τη διοίκηση Γραμμένου, παράγοντες που γνωρίζουν μόνο από ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να αποφασίζουν για το επαγγελματικό. Ένα Κύπελλο διοργανώνει η ΕΠΟ που το απαξίωσε όσο δεν παίρνει, αφού παίρνει ψίχουλα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, να μην επεκταθούμε και στο ναυάγιο της Εθνικής.

Όλα δείχνουν ότι αν την διοίκηση της ΕΠΟ αναλάβει ο Ζαγοράκης αλλάζει και το μοντέλο διοίκησης. Οι πρόεδροι των ΕΠΣ θα... εξαφανιστούν από το Πάρκο Γουδή καθώς ο Ζαγοράκης δεν πρόκειται να επιλέξει προέδρους ΕΠΣ ως άμεσους συνεργάτες του, ενώ λιγότεροι θα είναι και οι παράγοντες των ποδοσφαιρικών ενώσεων στην επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Επίσης, οι επιτροπές θα είναι λιγότερες, ενώ για τον επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα αποφασίζει αποκλειστικά αρμόδια επιτροπή.

Διαβάστε επίσης