Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε τα προσχήματα: Όρισε τον Σιδηρόπουλο

Ούτε τα προσχήματα: Όρισε τον Σιδηρόπουλο
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 - 17:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κατώτερος των περιστάσεων εμφανίζεται ο Κλάτενμπεργκ ως πρόεδρος της ΚΕΔ, εκθέτοντας και τις FIFA, UEFA, δεδομένου ότι πρόκειται για δική τους πρόταση.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει η διαιτησία βήματα προόδου και όχι να χειροκροτεί τα λάθη τους. Κι όμως, αυτό κάνει! Απόδειξη ότι όρισε τον Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) στο παιχνίδι ΑΕΛ-Λαμία, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 8ης Αγωνιστικής, παρά τα λάθη του στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Άρης 1-1. Ο Κλάτενμπεργκ δείχνει πόσο ακατάλληλος είναι για την ΚΕΔ.

Οι ρέφερι που αδικούν τον Ολυμπιακό, όχι μόνο έχουν ασυλία αλλά παίρνουν και σερί ορισμούς. Μόνο να προσέξει μην πάθει υπερκόπωση ο Σιδηρόπουλος, επειδή το ΑΕΛ-Λαμία είναι το τρίτο παιχνίδι που θα σφυρίξει σε έξι μέρες. Την περασμένη Πέμπτη τα έκανε μαντάρα και στο παιχνίδι του Europa League Ερυθρός Αστέρας-Μίλαν 2-2.

Το ένα σοβαρό λάθος είναι ότι στο 12’ μέτρησε γκολ του Φερναντές (Μίλαν) και το γκολ ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR, όπου ήταν ο Γερμανός Μπαστιάν Ντάνκερτ, επειδή ο Φερναντές είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του. Επίσης, ένα ακόμη λάθος είναι ότι ο Σιδηρόπουλος απέβαλε με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη τον Ρόντιτς του Ερυθρού Αστέρα (77’), ενώ ο Ρόντιτς κοιτούσε εκεί που παιζόταν η μπάλα και ο Καλουλού έπεσε πάνω του. Η φάση εκτυλίχθηκε μπροστά στον βοηθό Κωσταρά (Αιτ/νιας).

Λάθη έκανε και στο ματς Ολυμπιακός-Αρης 1-1, όπου για μια ακόμη φορά αδίκησε τον Ολυμπιακό. Το κορυφαίο λάθος του είναι το πέναλτι που δεν έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού και είναι παρόμοια φάση με το πέναλτι που έδωσε υπέρ του Αρη, σε βάρος του Σα και υπέρ του Μαντσίνι στο 80’.

Αναφερόμαστε στη φάση του 84’, όπου ο Χασάν πρόλαβε τη μπάλα και ο Ρόουζ τον βρήκε στο πόδι. Είναι ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι, όμως ο διεθνής ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου ήταν εκτός τόπου και χρόνου δεδομένου ότι έδωσε επιθετικό φάουλ.

Επίσης, έδειξε μεγάλη ανοχή στα μαρκαρίσματα των παικτών του Αρη και δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι του ξέφυγε το ματς σε αυτόν τον τομέα. Τα φάουλ ήταν 20-17 υπέρ των «ερυθρόλευκων» και οι κάρτες 5 σε παίκτες του Ολυμπιακού και 3 σε παίκτες του Αρη, όμως στους φιλοξενούμενους έπρεπε να είναι περισσότερες (Ρόουζ, Σούντγκρεν κτλ)...

Αναλυτικά:

Τετάρτη 24/02 17.15 ΑΕΛ – Λαμία Διαιτητής : Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) Βοηθοί : Κωσταράς (Αιτ/νιας), Δημητριάδης (Mακεδονίας) 4ος : Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) VAR : Γκορτσίλας (Μακεδονίας) AVAR : Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) Παρατηρητής : Δαγκλής (Μακεδονίας)

Διαβάστε επίσης