Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτός είναι ο Πορτογάλος Βερίσιμο που σφυρίζει στον Βόλο!

Αυτός είναι ο Πορτογάλος Βερίσιμο που σφυρίζει στον Βόλο!
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 - 15:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Φαίνεται πως ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έμαθε τι έγινε στο περσινό ματς Βόλος-Ολυμπιακός 1-1 και αποφάσισε να... φυλάξει τα ρούχα του για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, δηλαδή διαιτησία τύπου Φωτιά (Πέλλας) και Ευαγγέλου (Αθηνών) στο VAR. Για αυτό και στο ματς της Δευτέρας (01/03), στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αποφάσισε να βάλει ξένο διαιτητή.

Αυτός είναι ο Πορτογάλος Φάμπιο Βερίσιμο, ο οποίος είναι διεθνής από το 2015 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Επίσης, είναι ηλικίας 38 ετών, ενώ για πρώτη φορά ορίζεται όχι μόνο στη Λίγκα αλλά και Ελληνική ομάδα.

Την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη ο Βερίσιμο σφύριξε για τα προκριματικά του Europa League Ρίγα-Σέλτικ 0-1 και για τους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης Ερυθρός Αστέρας-Λίμπερετς 5-1, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γιουνγκ Μπόις 0-1, Σέλτικ-Λιλ 3-2. Επίσης, για το Nations League διαιτήτευσε: Ουαλία-Βουλγαρία 1-0, Αγγλία-Ισλανδία 4-0. Για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, μέχρι τώρα, σφύριξε εννέα ματς, δείχνοντας 53 κίτρινες και κάνοντας πέντε αποβολές, εκ των οποίων οι τέσσερις με απευθείας κόκκινη.

Μπορεί οι βοηθοί του Φάμπιο Βερίσιμο στο Βόλος-Ολυμπιακός να είναι Ελληνες (ο Πετρόπουλος της ΕΠΣ Αρκαδίας και ο Δημητριάδης της ΕΠΣ Καστοριάς), όμως στο VAR θα είναι ο συμπατριώτης του Μπρούνο Εστέβες που έχει ξανάρθει στην Ελλάδα για τον ίδιο ρόλο και συγκεκριμένα ήταν VAR ήταν στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ.

Τέταρτος διαιτητής στο Βόλο θα είναι ο Καραντώνης (Ημαθίας) ενώ AVAR μπήκε ο Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας).

Παρατηρητής διαιτησίας του Πορτογάλου διεθνή Φάμπιο Βερίσιμο που έβαλαν στο Βόλος-Ολυμπιακός ορίστηκε ο Τικόζογλου (Μακεδονίας). Δεν είναι μόνο ότι ανήκει στην ΕΠΣ Μακεδονίας, δεν έχει σφυρίξει ματς της πρώτης κατηγορίας, όμως θα βαθμολογήσει ξένο διαιτητή! Να ναι καλά ο Κλάτενμπεργκ που μας κάνει και γελάμε... Οι ντροπές του, με τους απαράδεκτους ορισμούς, δεν έχουν τέλος.

** Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της Μπενφίκα.

Διαβάστε επίσης